Webservice toegangscode (WebserviceAccessKey)

Gewijzigd op Thu, 27 Jan 2022 om 12:41 PM

De WebServiceAccessKey (webservice API-sleutel) wordt gebruikt om webservice toegang te verlenen op portaal-,  domein- of administratieniveau.

Een webservice bevat één of meerdere methodes voor de uitwisseling van informatie met applicaties/diensten van externe partijen. Je kunt hierbij o.a. denken aan financiële gegevens, aanleveren van gegevens van verkoopfacturen en het benaderen van en uploaden naar het Yuki archief.

Je kunt toegangsrechten tot de volgende webservices verlenen:

• Financieel
    • Ophalen van financiële rapportage
    • Aanmaken van diverse posten boekingen
  • Archief
    • Ophalen en insturen van documenten
    • Inzicht (via app) in het archief.
  • Verkoop
    • Aanmaken van verkoopfacturen
  • Workflow

• Kas
    • Importeren van kastransacties
  • UBL
    • Exporteren van UBL facturen
  • Relaties (alleen lezen)
    • Ophalen van contactgegevens
  • Relaties
    • Aanmaken of bijwerken van contact
  • Domeinen
    • Aanmaken van actieve en proefdomeinen door accountants
    • Ophalen en aanmaken gebruikers in een domein.

LET OP!

Alleen een gebruiker met de rol 'Portaalbeheerder' of 'Directie' kunnen de toegangsrechten tot webservices instellen d.m.v. een webservice API-sleutel.

Deze toegangsrechten kunnen in Yuki op drie verschillende niveaus worden verleend:

• In het portaal (alleen gebruiker met rol 'Portaalbeheerder' via 'Instellingen')
  • in het domein (alleen gebruiker met rol 'Portaalbeheerder' of 'Directie')
  • in de administratie (alleen gebruiker met rol 'Portaalbeheerder' of 'Directie').

Op volgende helppagina's vind je terug hoe je deze Webservice Access Key kan aanmaken: