Yuki API documentatie

Gewijzigd op Thu, 06 Jul 2023 om 04:00 PM

Developer? Voor het ontwikkelen van een nieuwe koppeling of updaten van een bestaande koppeling verwijzen we je graag door naar onze API documentatie voor alle technische info.

Wat is een API?

Een application programming interface (API) is verzameling programmeeropdrachten (vaak ook als interfaces aangeduid) die de functies van een programma aanroepen. Het is een methode die het mogelijk maakt om twee programma's met elkaar te laten communiceren.

Deze API maakt het dus mogelijk om applicaties/diensten van externe partijen informatie met Yuki uit te laten wisselen op de domeinen waarin je toegangsrechten hebt.

AANDACHT!

Voor jouw veiligheid verbetert Yuki vanaf 1 april 2019 haar SOAP-webservices beveiliging.

Onze koppelingen zullen dan enkel verbindingen met beveiliging TLS 1.2 en hoger accepteren. Dit levert voor de meeste koppeling implementaties (dit is voor applicaties die verbonden zijn met Yuki om data te versturen of op te halen) geen problemen op. Heb je toch vragen of twijfel je? Contacteer dan even je software partner, deze kan je zeker helpen. Bij verdere vragen kan je software partner een e-mail sturen naar koppelingen@yuki.be .

Beschikbare webservices

Op dit moment zijn er acht webservices beschikbaar. Deze webservices bevatten één of meerdere methodes voor de uitwisseling van informatie:

• Accounting webservice
    • Ophalen van financiële rapportage
    • Aanmaken van memoriaalboekingen
  • AccountingInfo webservice
    • Opvragen informatie over grootboekrekeningen en transacties
  • Sales webservice
    • Aanmaken van verkoopfacturen
  • Upload webservice
    • Aanleveren van documenten
  • Archive webservice
    • Ophalen en insturen van documenten
    • Inzicht (via app) in het archief.
  • PettyCash webservice
    • Importeren van kastransacties
  • Contact webservice
    • Contacten opzoeken, aanmaken en wijzigen
  • Project webservice
    • Aanmaken en updaten van projecten

Kosten Yuki webservices

Op dit moment bieden wij onze webservices aan op basis van een staffel met een maximum aantal webservice calls per dag per domein.

Webservice calls per domein
 Over periode
 Kosten per maand
 Tot 1.000 calls
  Per dag
Gratis
 1.001 tot 5.000 calls
 Per dag
 € 10,-
 5.001 tot 10.000 calls
 Per dag
 € 100,-

Bij onrechtmatig gebruik van onze webservices kunnen wij de toegang tot onze API blokkeren.