Document verwijderen door gebruiker

Gewijzigd op Mon, 13 Mar 2023 om 02:20 PM

De Yuki gebruiker kan zelf een document verwijderen door op de prullenbak boven in het scherm te klikken.

• Document is aangeleverd en staat nog in de map 'Uitzoeken door Yuki'
  • Document is verwerkt in archief en is geen boekhoudkundig document
  • Document is verwerkt en is een boekhoudkundig document zoals een factuur.

Wanneer je documenten of transacties verwijderd, worden deze niet definitief verwijderd, maar in het overzicht Verwijderde documenten geplaatst.

Map Uitzoeken Yuki

Klik in het archief op de map Uitzoeken Yuki. Hier kunnen de documenten die nog niet verwerkt werden op diverse manieren worden bekeken namelijk per batch, als thumbnail etc.. Elk document kan worden aangevinkt en daarna worden verwijderd door op de prullenbak bovenin het scherm te klikken.

Verwerkte niet boekhoudkundig document in archief

Selecteer een niet boekhoudkundig document uit het archief. Open het document, je ziet nu verschillende knoppen bovenin je scherm. Afhankelijk van je rol in Yuki zijn er meer of minder knoppen beschikbaar. Via het vuilbakje kan je het document verwijderen.

Verwerkte boekhoudkundig document

De gebruiker kan zelf GEEN boekhoudkundige documenten verwijderen die reeds verwerkt werden. Dit is met name gedaan vanwege de btw-aangifte. Ook kan het zijn dat er al betalingen gematcht zijn aan een factuur. Indien je toch een dergelijk document wil verwijderen dan kan je op de knop Stel een vraag klikken. Via de vraag die je aan de backoffice stelt, kan je aangeven dat een bepaald document moet worden verwijderd.