Lucy voor ondernemers - Verkoopfactuur maken

Gewijzigd op Ma, 9 Sep om 1:28 PM

Vanuit het overzicht van de Facturen kan je klikken op de knop 'Nieuwe factuur' om een factuur of creditnota op te maken.

• Je kan zoeken op de reeds bestaande klanten of vanuit dit scherm een nieuwe klant aanmaken. De klantengegevens kan je ook steeds wijzigen.
  • Klantreferentie is een verplichte veld en nodig voor in een UBL factuur op te nemen.
  • De factuurdatum is automatisch de dag van vandaag en kan je wijzigen.
  • De Vervaldatum wordt automatisch ingevuld op basis van de instellingen.
  • Je kan een of meerdere verkoopartikelen selecteren. Hier heb je steeds de mogelijkheid om elk veld aan te passen. Ook kan je een nieuwe verkoopartikel toevoegen maar deze zal niet opgeslagen worden bij de bestaande verkoopartikelen.
  • Ook is het mogelijk om optionele omschrijving onder een verkoopartikel toe te voegen

Je kan steeds een voorbeeld bekijken van hoe de factuur er zal uitzien door te klikken op tab 'Voorbeeld' waar je ook kan kiezen tussen twee verschillen lay-outs.

Van zodra de factuur klaar is kan je deze opslaan als concept of finaliseren

Conceptfacturen kan je vanuit het algemene overzicht terug openen om deze verder te finaliseren.

Bij het finaliseren van een factuur verschijnen onderstaande opties:

• Finaliseren en verzenden naar de klant
  • Finaliseren en verzend later
  • Opslaan als concept
  • Annuleren

Indien je de factuur later wenst te verzenden dan kan dit vanuit het overzicht of vanuit de factuur zelf.

Hier krijg je twee opties:

• Via Peppol - Hier kan je zien of de klant al dan niet gekend is op het Peppol netwerk via het vinkje.
  • Via e-mail - Het is ook mogelijk om dit uit te vinken en de factuur enkel via Peppol te versturen. Zo zal er ook geen tekst van de mail verstuurd worden

Een aangemaakte factuur zal automatisch in de Lucy Inbox terecht komen van waaruit deze verstuurd kan worden naar de accountant.