ING Business Connect

Gewijzigd op Fri, 10 Jun 2022 om 01:35 PM

Met de ING Business Connect biedt Yuki de mogelijkheid om automatisch banktransacties op te halen bij de bank zodat deze klaargezet worden voor verwerking door de backoffice en om automatisch betaalbestanden door te sturen. 


Wat is het?

  • Rekeningafschriften kunnen dagelijks automatisch worden opgeladen in Yuki. 


  • Bij het gebruik van Yuki Betaallijst, hoeft de klant zijn betaalbestanden die in Yuki worden gegenereerd, niet meer te downloaden om nadien manueel op te laden in de ING HomeBank. Van zodra een betaalbestand is aangemaakt in Yuki, kan de klant kiezen voor de optie 'Aanleveren aan bank' en wordt het betaalbestand integraal klaargezet in de ING online omgeving. De aangemaakte betaalbestanden kunnen vervolgens ondertekend worden in de Business'Bank omgeving van de klant. Om dit proces te voltooien heb je een ING Card Reader nodig.

Meer uitleg hierover kan je op deze pagina terugvinden https://www.ing.be/nl/business/daily-banking/cards-and-payments/xml-upload..


Ondertekenen van mandaten

  • De koppeling kan aangevraagd worden voor het ontvangen van de afschriften en/of voor het aanleveren van betaalbestanden (zie bijlage). Deze moeten ingevuld en ondertekend worden door de beheerder van de bankrekening. 
  • Onder puntje 3 vink je aan dat de koppeling opgezet mag worden. 
  • Het ondertekende mandaat mail je naar support@yuki.be
  • Het opzetten van de koppeling gebeurt door ING en kan enkele weken in beslag nemen.



Activeren van functionaliteit in Yuki

  • De functionaliteit ING business Connect dient ook geactiveerd te worden in het domein. Dit kan een backoffice medewerker doen via de Accountant features. 
  • Eenmaal de functionaliteit geactiveerd is, zal bij de ING rekening de optie "Betaalbestanden aanleveren toegestaand" verschijnen dat aangevinkt moet worden. Dit zal nodig zijn bij gebruik van de koppeling voor de betaalbestanden. 



Belangrijk!

De ondernemer dient een ING Business bank account te bezitten, hiervoor vraagt ING een jaarlijkse bijdrage van 50 EUR. ING biedt hiermee volgende voordelen:

  • Mogelijkheid tot aanleveren van betaalbestanden;
  • Mogelijkheid tot het dagelijks afhalen van CODA bankbestanden.


De optie Business'Bank Premium, te vinden in Business'Bank, moet ook geactiveerd zijn. 



Stopzetten koppeling


Om de koppeling stop te zetten is het ook noodzakelijk om de mandaten in bijlage te ondertekenen. Hierbij vink je onder puntje 3 aan dat het abonnement verwijderd mag worden (pagina 2).

 


Was dit artikel nuttig?

Dat is fantastisch!

Hartelijk dank voor uw beoordeling

Sorry dat we u niet konden helpen

Hartelijk dank voor uw beoordeling

Laat ons weten hoe we dit artikel kunnen verbeteren!

Selecteer tenminste een van de redenen
CAPTCHA-verificatie is vereist.

Feedback verzonden

We stellen uw moeite op prijs en zullen proberen het artikel te verbeteren