Eerste factuur onmiddellijk genereren vanuit een contract

Gewijzigd op Tue, 04 Apr 2023 om 03:34 PM

Nadat de details van het contract, de factuurgegevens (factuurinformatie) en de factuurregels zijn ingevoerd, kan een contract worden afgehandeld.

Zodra de factuurdatum van de eerstvolgende factuur wordt bereikt, (zie de getoonde tijdlijn) zal de periodieke factuur automatisch door Yuki worden klaargezet en desgewenst handmatig of indien ingesteld automatisch worden verstuurd.


De eerste factuur kan vanuit verschillende plaatsen in Yuki onmiddellijk worden gegenereerd:

  • Maak een nieuw contract aan, voer de gegevens van het contract in en selecteer vervolgens onderin het scherm de optie Genereer eerste factuur onmiddellijk voordat je op de knop AFHANDELEN klikt.  • Open een gepland of een actief contract en klik onderin het nu geopende scherm op de knop GENEREER FACTUUR


Het volgende scherm wordt geopend:Je hebt in dit scherm de mogelijkheid om de factuur te bewaren als een conceptfactuur of de factuur direct te verwerken (en versturen). 


  • Factuur als te verzenden factuur of conceptfactuur bewaren

Na het bewaren van de gegenereerde factuur als een te verzenden factuur of een conceptfactuur wordt deze onderin het geplande of actieve contract in een overzicht getoond van aangemaakte facturen:In de kolom 'Match status' wordt weergegeven dat de factuur nog niet is verstuurd. De te verzenden factuur vind je terug in de direct geopende werklijst 'Te verzenden facturen'.   • Factuur direct verwerken (en versturen)

Na het verwerken (en versturen) van de gegenereerde factuur wordt deze onderin het geplande of actieve contract in een overzicht getoond van aangemaakte facturen:In de kolom 'Match status' wordt weergegeven dat de factuur nog onbetaald is. De verzonden factuur wordt direct geopend. Je vindt de verzonden factuur terug in het overzicht 'Openstaande facturen'.Was dit artikel nuttig?

Dat is fantastisch!

Hartelijk dank voor uw beoordeling

Sorry dat we u niet konden helpen

Hartelijk dank voor uw beoordeling

Laat ons weten hoe we dit artikel kunnen verbeteren!

Selecteer tenminste een van de redenen
CAPTCHA-verificatie is vereist.

Feedback verzonden

We stellen uw moeite op prijs en zullen proberen het artikel te verbeteren