Mollie bankafschriften importeren

Gewijzigd op Tue, 21 Mar 2023 om 05:01 PM

De betalingen van je klanten die ontvangen worden in Mollie moeten natuurlijk ook in je administratie in Yuki terecht komen. Bij je account in Mollie kan je aangeven van welke periode je de transacties (kosten van Mollie, uitbetalingen naar de betaalrekening en ontvangsten van debiteuren) door Mollie wilt laten klaarzetten in een bankafschrift.

Je kan kiezen uit de volgende uitbetaalfrequenties:

  • elke werkdag
  • één keer per maand (1e werkdag van de maand)
  • twee keer per maand (1e en 15e van de maand)
  • één keer per week, op een zelf gekozen werkdag
  • twee keer per week (dinsdag en vrijdag plus altijd op de eerste werkdag van de maand).


Afhankelijk van de uitbetaalfrequentie die je hebt ingesteld bepaal je op welk moment je je account bij Mollie synchroniseert met je administratie in Yuki. Na de synchronisatie staan de beschikbare Mollie bankafschriften klaar in je administratie om te worden geïmporteerd.


Als je geld hebt teruggestort (refund) aan één of meer van je klanten of één of meer klanten een creditcardbetaling heeft teruggehaald (chargeback) worden deze transacties eveneens door Mollie klaargezet in het bankafschrift.


TIP!

Bij de details van de koppeling kan je aangeven dat alle banktransacties vanaf vandaag automatisch moeten worden geïmporteerd.


De geïmporteerde Mollie bankafschriften (met banktransacties) worden vervolgens in Yuki automatisch gematcht met je verkoopfacturen die een Mollie betaallink bevatten.


Open je Mollie bankrekening door eerst de Bank omgeving te openen. Klik vervolgens op de knop Synchroniseer Mollie om de Mollie bankschriften beschikbaar te maken voor import in je administratie. 
In het volgend scherm zie je alle Mollie bankafschriften die op dit moment beschikbaar zijn om te worden geïmporteerd in Yuki. Klik voor alle zekerheid altijd even op de knop Verversen om ervoor te zorgen dat de lijst met beschikbare bankafschriften up-to-date is. Om alleen de geselecteerde bankafschriften of alle bankafschriften te importeren, klik je respectievelijk op de knop Importeer geselecteerde bankafschriften of Importeer alle bankafschriften.Bovenin je scherm zie je nu in de gele balk de Mollie bankafschriften die zijn geïmporteerd. Yuki zal ook een vinkje voor deze afschriften plaatsen


Je kan een Mollie bankafschrift dat is gemarkeerd als geïmporteerd indien nodig openen en controleren door te klikken op de referentie van het desbetreffende bankafschrift.


De geïmporteerde Mollie bankafschriften vind je terug bij de elektronische bankafschriften in de Bank omgeving.


Was dit artikel nuttig?

Dat is fantastisch!

Hartelijk dank voor uw beoordeling

Sorry dat we u niet konden helpen

Hartelijk dank voor uw beoordeling

Laat ons weten hoe we dit artikel kunnen verbeteren!

Selecteer tenminste een van de redenen
CAPTCHA-verificatie is vereist.

Feedback verzonden

We stellen uw moeite op prijs en zullen proberen het artikel te verbeteren