Analytische views

Gewijzigd op Wed, 05 Apr 2023 om 11:06 AM

In dit overzicht zie je alle analytische views die op dit moment zijn aangemaakt in het domein. Een analytische view is een plan dat je maakt om verschillende kosten en opbrengsten aan je view toe te wijzen en deze vervolgens te analyseren. Voorbeelden van een view zijn: afdeling, project, etc. Je kan maximaal vijf analytische views aanmaken.

Klik op Boekhouding in de navigatiebalk en vervolgens op Analytisch boekhouden.  Het volgende scherm wordt geopend:

Vanuit dit scherm kan je:

• een analytische view aanmaken
  • naar het dashboard van de analytische view gaan
  • verschillende overzichten raadplegen van een analytische view via de knop Bekijk rapport

Analytische view aanmaken

Om een analytische view aan te maken, klik je op de knop Nieuwe analytische view Het volgende scherm wordt geopend:

Vul in dit scherm een Omschrijving van je analytische view in en geef bij Bedrijf aan of dit voor alle administraties of een specifieke administratie van toepassing zal zijn. Bij Periode bepaal je vanaf welke datum, en indien gewenst tot welke datum, transacties moeten worden toegewezen aan je analytische view.

Eenmaal de verplichte velden ingevuld zijn, wordt de knop Maak scope aan actief waarmee je kan bepalen welke transacties geanalyseerd moeten worden binnen een analytische view. Het is noodzakelijk om ten minste één scope toe te voegen.

Onderaan het scherm heb je de optie om aan te vinken of de analytische transacties automatisch in bulk toegewezen moeten worden voor de gekozen periode. Hierdoor zullen alle transacties die aan de hierboven ingestelde criteria voldoen voor de gekozen periode als nog toe te wijzen analytische transacties in het overzicht 'Transacties' terecht komen.