Verkoop omgeving

Gewijzigd op Di, 26 Apr, 2022 om 10:14 AM

Verkoop bundelt alle informatie over klanten en facturen. Op het startscherm van deze functionaliteit zie je het Verkoop dashboard. Deze monitor geef je een up-to-date stand van zaken van wat je nog te factureren hebt, wat er aan facturen in behandeling staat, wat er in totaal nog onbetaald is en wat je gemiddelde Ouderdomsanalyse is (een indicatie van de ouderdom van de openstaande facturen).  


De Verkoop functionaliteit is alleen beschikbaar wanneer een gebruiker met de rol 'Directie' de bundel Small, Medium, Large of Unlimited heeft gekozen via de Yuki Store in het domein.


Onder de Verkoop functionaliteit vallen ook Yuki Offerte en Yuki Factuur. 


  • Met Yuki Offerte maak je zelf digitale offertes aan in Yuki die je direct kan versturen naar je klanten. Je kan bij elke offerte de status bekijken: verzonden, openstaand, geweigerd, geaccepteerd en gefactureerd. Daarnaast heb je de mogelijkheid om een geaccepteerde offerte meteen om te zetten naar een verkoopfactuur. 
  • Met Yuki Factuur kan je zelf digitale (periodieke) verkoopfacturen aanmaken in Yuki en deze direct versturen naar je klanten.


Klik in de navigatiebalk op het icoon Verkoop en het startscherm van Verkoop wordt geopend: We lichten hier kort even toe wat je allemaal kan terugvonden onder Verkoop


Dashboard

Op het dashboard zie je de belangrijkste gegevens over je verkoop:

  • ouderdomsanalyse

  • verkoop per maand

  • kengetallen van je verkoop

  • recent bekeken facturen

  • recent bekeken contacten


Offertes

Van hieruit kan je offertes opmaken en een aantal overzichten bekijken van alle verzonden, openstaande en te factureren offertes.


Facturen

Hier kan je facturen opmaken en versturen en overzichten bekijken van alle verkoopfacturen.


Contracten

Via contracten kan je periodieke facturen automatisch laten klaarzetten en versturen. Ook kan je hier verschillende overzichten raadplegen van alle contracten. 


Verkoopartikelen

Voordat je de verkoopfacturen gaat aanmaken moet je eerst de verkoopartikelen toevoegen. Hier zie je alle verkoopartikelen die in het domein zijn aangemaakt. 


Prijslijsten

Hier zie je een overzicht van alle prijslijsten die zijn aangemaakt in het domein. In Yuki kan je extra prijslijsten aanmaken en een aangemaakte prijslijst wijzigen, verwijderen, importeren en/of exporteren. Daarnaast kan je verkoopartikelen aan een prijslijst toevoegen, de prijsstatus van een artikel aanpassen en de prijshistorie van een verkoopartikel bekijken.


Overzichten

De volgende verkoopoverzichten zijn beschikbaar:

  • Gefactureerde omzet per relatie. Hier zie je je totale verkopen in een bepaalde periode per klant.
  • Gefactureerde omzet per project. Hier zie je je totale verkopen in een bepaalde periode per project.

Was dit artikel nuttig?

Dat is fantastisch!

Hartelijk dank voor uw beoordeling

Sorry dat we u niet konden helpen

Hartelijk dank voor uw beoordeling

Laat ons weten hoe we dit artikel kunnen verbeteren!

Selecteer tenminste een van de redenen
CAPTCHA-verificatie is vereist.

Feedback verzonden

We stellen uw moeite op prijs en zullen proberen het artikel te verbeteren