SODA verwerkingsregels op domeinniveau

Gewijzigd op Thu, 24 Feb 2022 om 04:48 PM

Met de SODA verwerkingsregels kan je vanaf nu kan je SODA-bestanden (loonbestanden via CodaBox) koppelen aan het MAR van een domein zodat Yuki meteen op de juiste rekening boekt. Hiermee kan je de loonadministratie van je klanten optimaliseren. 


Yuki zal deze mapping gebruiken om grootboekrekeningen uit het SODA-bestand te linken aan de specifiek gekoppelde grootboekrekeningen. Op deze pagina leggen we uit hoe je de verwerkingsregels op domeinniveau kan aanmaken.


Ga naar Personeel en klik in het menu op SODA verwerkingsregels. Indien er reeds aangemaakt zijn, zullen deze in het overzicht getoond worden met de gekoppelde grootboekrekeningen, Afdeling, Bedrijf en start en einddatum. Klik op de knop Creëer verwerkingsregel. In het venster dat zich opent, kan je de nodige criteria instellen:

 • Bedrijf: Indien er meer administraties zijn in het domein kan je hier kiezen of de regel voor alle administraties zal gelden of enkel voor de geselecteerde administratie. 
 • Startdatum: optioneel in te stellen
 • Einddatum: optioneel in te stellen
 • Input
  • Grootboekrekening dat meegegeven wordt in de xml
  • Afdeling: optioneel in te stellen. Dit kan handig zijn wanneer het bedrijf met meerdere afdelingen werkt en waarbij bijvoorbeeld per afdeling een andere grootboekrekening gebruikt wordt voor de loonkosten. Hierbij is het belangrijk dat de verschillende afdelingen ook meegegeven worden in de xml! 

                       

 • Output
  • Grootboekrekening waarop dit geboekt mag worden


Eenmaal de verwerkingsregels aangemaakt zijn, zullen de SODA bestanden automatisch verwerkt worden op basis van de aangemaakte verwerkingsregels. 

Om te vermijden dat je aan het sociaal secretariaat het originele SODA-bestand opnieuw moet opvragen, heeft Yuki het originele bestand in de XML-data gezet zodat je het bestand opnieuw kan downloaden en verwerken. Dit is handig om de verwerkingsregels te testen.


LET OP!

 • Is er geen specifieke mapping voorzien voor een bepaalde grootboekrekening? Dan zal Yuki deze aan 'Rekening onbekend' koppelen en de SODA in de workflow laten staan.
 • Is jouw boekjaar geblokkeerd op het moment van verwerking? Of is je MAR-rekening nog niet gekoppeld? Dan kan je het bestand downloaden door de klikken op XML-data in het document in de workflow en dan kan je deze manueel opladen via de Yuki Postbus zodat Yuki deze opnieuw verwerkt. 


Het is ook mogelijk om de SODA-mapping in te stellen op portaalniveau. Dit kan interessant zijn als je op kantoorniveau met een standaard-MAR werkt en/of jouw ondernemers met verschillende sociale secretariaten samenwerken. Je kan namelijk ook algemene mappings maken per sociaal secretariaat. Meer informatie hierover kan je op volgende pagina terugvinden:


Importeren en exporteren van SODA verwerkingsregels


Je hebt in het domein de mogelijkheid om Soda verwerkingsregels te importeren en te exporteren via de knop Meer actiesHierbij raden we aan om eerst een export te maken zodat je al de juiste indeling hebt voor het CSV bestand. Was dit artikel nuttig?

Dat is fantastisch!

Hartelijk dank voor uw beoordeling

Sorry dat we u niet konden helpen

Hartelijk dank voor uw beoordeling

Laat ons weten hoe we dit artikel kunnen verbeteren!

Selecteer tenminste een van de redenen

Feedback verzonden

We stellen uw moeite op prijs en zullen proberen het artikel te verbeteren