Betalingskorting activeren voor aankoopfacturen

Gewijzigd op Tue, 19 Mar 2024 om 05:26 PM

Let op: Hieronder lichten we de stappen toe hoe je korting contant kan instellen in de Betà versie van de betaallijst.

Indien je geniet van korting voor contant bij je leveranciers, dan kan je deze functie instellen via de betaallijstbeveiliging. Hierdoor kunnen facturen ingeboekt worden met de gewenste betalingskorting en kan je bij het opmaken van het betaalbestand de korting verrekenen.

Wie kan betalingskorting voor aankoopfacturen instellen?

De ingestelde Eigenaar van het domein heeft automatisch de rechten om de betaallijstbeveiliging in te stellen.

Je kan steeds controleren wie er ingesteld staat als eigenaar via het overzicht Mijn Domein
Als dit aangepast dient te worden kan de huidige eigenaar dit aanpassen via de knop Wijzig eigenaar:

Gebruikers met de rol van Security manager hebben ook de mogelijkheid om de betaallijstbeveiliging in te stellen. De ingestelde Eigenaar van het domein kan deze rol van Security manager toekennen aan andere gebruikers.

Klik hier voor meer informatie over gebruikersrollen toekennen.

Waar kan je betalingskorting voor aankoopfacturen instellen?

Navigeer via Instellingen naar Instellingen betaallijst waarna je op onderstaand scherm terecht komt:

Klik op Aan bij de optie Korting en kies voor Bewaren.

Hoe werkt het toepassen van betalingskorting  op aankoopfacturen?

Wanneer er een aankoopfactuur geboekt is met betalingskorting, zal Yuki de korting weergeven in het overzicht Te betalen. Om te bepalen of de betalingskorting nog toegepast mag worden, kijkt Yuki naar de ingestelde vervaldatum van de factuur.

Als de vervaldatum nog niet verstreken is, zal Yuki de korting in het groen weergeven. Indien deze wel verstreken, zal Yuki de korting in het rood weergeven.

Eenmaal je het betaalbestand gaat aanmaken, zal Yuki automatisch voor je de korting in mindering brengen op de daarvoor bestemde factuur.

Is de vervaldatum verstreken, maar wens je toch de korting toe te passen? Klik dan op de 3 puntjes achteraan en kies voor Korting toevoegen.