Contract van administratie opzeggen

Gewijzigd op Mon, 17 Apr 2023 om 10:29 AM

De eigenaar van een domein kan direct vanuit het domein het contract van één of meer administratie opzeggen. Als je het contract voor een administratie opzegt, zal de administratie nog raadpleegbaar zijn tot het einde van de maand.

Nadat de looptijd van het contract is verstreken, verandert Yuki de status  automatisch naar Inactief. Een inactieve administratie blijft zichtbaar in het overzicht van alle administraties in het domein. Wanneer de andere administraties in het domein wel actief blijven dan kunnen de gegevens van de inactieve administratie nog worden bekeken. Het is echter niet meer mogelijk om gegevens te verwerken voor de inactieve administratie.

Het opzeggen van het contract van een domein (met één of meer administratie) kan alleen worden gedaan door een backoffice medewerker met de rol Portaalbeheerder.

Klik linksboven in het domein op de horizontale streepjes om naar Mijn domein te navigeren:

Vervolgens klik je op Contract in de grijze taakbalk.

Het volgende scherm wordt geopend. Rechts naast de contractregel van elke administratie wordt de knop Opzeggen getoond. Dit zal enkel zichtbaar zijn voor de eigenaar van het domein!

Van zodra je op Opzeggen klikt, zal Yuki in een pop-up vragen of je zeker bent dat je de administratie wenst stop te zetten.