Relatiecontrole

Gewijzigd op Thu, 16 Mar 2023 om 02:00 PM

OPGELET: Eenmaal een relatie is samengevoegd kan je deze niet meer ontkoppelen, let dus aandachtig op bij het samenvoegen!


Via de Relatiecontrole kan je nagaan of er mogelijke dubbele relaties (klanten of leveranciers) in het domein zijn. Alle financiële documenten en banktransacties moeten in de administratie(s) van een domein op de correcte relatie worden geboekt. Alle banktransacties moeten immers worden gematcht met de correcte financiële documenten (facturen en diverse posten). 


Deze check vind je terug onder de Backoffice bol: In dit overzicht worden alle relaties in een domein getoond die op dit moment door Yuki als dubbel worden aangemerkt. Een relatie wordt herkend als dubbel wanneer deze op één van de volgende vijf punten overeenkomt met een al aanwezige relatie: naam, ondernemingsnummer, btw-nummer, website of bankrekening.


Een tip hierbij is om zeker te kijken naar relaties met dezelfde btw-nummer!


LET OP!

De gegevens van de relatie die je wilt behouden worden, indien nodig, aangevuld met de gegevens van de andere relatie.


Relatie samenvoegen

Om twee relaties samen te voegen ga je naar de fiche van de relatie dat weg mag en waarvan de transacties (indien van toepassing) overgeplaatst mogen worden naar de relatie waarmee je samenvoegt. 


Door te klikken op het groter dan teken van de relatie dat niet meer gebruikt zal worden, open je het relatiekaartje.


In de relatiekaart van de relatie die je wenst te "verwijderen" kies je voor Samenvoegen waarna je vervolgens kan gaan zoeken achter de respectievelijke relatie waarmee je deze wenst samen te voegen.Eenmaal gekozen voor de andere relatie krijg je altijd volgende melding:Lees dit zeker goed na want het samenvoegen kan niet meer ongedaan gemaakt worden! Door de klikken op OK zijn beide relaties en hun respectievelijke transacties samengevoegd tot één relatie. 
Was dit artikel nuttig?

Dat is fantastisch!

Hartelijk dank voor uw beoordeling

Sorry dat we u niet konden helpen

Hartelijk dank voor uw beoordeling

Laat ons weten hoe we dit artikel kunnen verbeteren!

Selecteer tenminste een van de redenen

Feedback verzonden

We stellen uw moeite op prijs en zullen proberen het artikel te verbeteren