Totaaloverzicht per verkoopartikel

Gewijzigd op Tue, 26 Apr 2022 om 11:07 AM

Je kan in Yuki een totaaloverzicht van een verkoopartikel bekijken. De volgende zaken worden hierin weergegeven en op deze pagina toegelicht:

Ga naar de Verkoop omgeving, klik op Verkoopartikelen en klik vervolgens op de omschrijving van het artikel waarvan je het totaaloverzicht wilt bekijken en/of bewerken.

Vanuit dit totaaloverzicht kan:

• de omschrijving van het artikel worden vertaald.
  • de prijshistorie van een artikel worden bekeken en bewerkt.
  • een artikel aan een prijslijst worden toegevoegd.
  • een prijsovereenkomst bij een artikel worden vastgelegd.

Artikelgegevens

Klik op de knop Bewerken om de getoonde gegevens van het artikel te bewerken. Alle gegevens die toegevoegd werden bij aanmaak van het vekoopartikel kunnen hier indien nodig worden gewijzigd.

Wanneer je een Engelse of Franse factuur wilt versturen voor een artikel kan je hier de omschrijving van het artikel vertalen door te klikken op de wereldbol achter het veld Omschrijving.

Prijslijsten

In Yuki worden alle aangemaakte verkoopartikelen toegevoegd aan de Standaard prijslijst. Het is mogelijk om een artikel aan meerdere prijslijsten toe te voegen. Hier zie je een overzicht van alle prijslijsten waaraan het artikel op dit moment aan gelinkt is.

Via de knop Voeg artikel toe aan een prijslijst kan je het artikel aan een prijslijst toevoegen. Om de prijshistorie van een artikel te bekijken, klik je op de omschrijving van de desbetreffende prijslijst.

Prijsovereenkomsten

Indien je met prijsafspraken werkt, kan je een prijsovereenkomst vastleggen per klant. In dit overzicht zal je een lijst van alle prijsovereenkomsten met klanten kunnen bekijken die op dit moment voor het artikel zijn vastgelegd. Via de knop Leg een nieuwe prijsovereenkomst vast, kan je een nieuwe toevoegen.

Kengetallen van het artikel

De volgende kengetallen van het artikel worden getoond:

• de omzet over de laatste 12 maanden.
  • het aantal dat verkocht is geweest over de laatste 12 maanden.

• het totaalbedrag van de facturen die nog verstuurd moeten worden naar je klanten (te factureren bedrag)

Verkoop per maand

In deze grafiek zie je de gefactureerde bedragen van de laatste 12 maanden. Door met je muis over de grafiek te bewegen kan je van een specifieke maand het totaalbedrag van de gefactureerde facturen met dit verkoopartikel van dit jaar en het vorige jaar bekijken.

Verkoop per jaar

In deze grafiek zie je de gefactureerde bedragen van alle jaren waarin het artikel is verkocht. Door met je muis over de grafiek te bewegen, kan je van een specifiek jaar het totaalbedrag van de gefactureerde facturen bekijken.

Laatste facturen

Hier zie je een lijst van de laatste facturen die voor dit artikel aan je klanten zijn verstuurd.

Top verkopen

De top verkopen toont een lijst van je klanten met de hoogste omzet (gefactureerde bedragen) voor dit specifiek verkoopartikel