Verdeelsleutels

Gewijzigd op Wed, 05 Apr 2023 om 04:46 PM

Een verdeelsleutel kan worden ingesteld als een output voor een toewijzingsregel. Binnen een verdeelsleutel dien je ten minste één gewicht te definiëren die een transactie automatisch over meerdere waarden verdeelt.

Het gewicht van een verdeelsleutel bepaalt hoe de omzet en kosten van de transacties automatisch zullen worden verdeeld over de verschillende waarden op basis van een toewijzingsregel.

Verdeelsleutel aanmaken

Klik op Boekhouding in de navigatiebalk en vervolgens op Analytisch boekhouden.

Klik op de omschrijving van de analytische view waarvoor je een verdeelsleutel wilt aanmaken

klik op de tegel Verdeelsleutels en vervolgens op de knop + Creëer verdeelsleutel.

Omschrijving

Voer hier een duidelijke omschrijving van de verdeelsleutel in.

Definieer vervolgens het gewicht om de transactie(s) automatisch over meerdere waarden te verdelen.

Startdatum (verplicht)

Geef hier aan vanaf welke datum het gewicht van deze verdeelsleutel moet worden toegepast op de analytische transacties.

Waarde

Selecteer de waarde waaraan de analytische transacties moeten worden toegewezen.

Aandeel

Voer hier in welk aandeel van de analytische transacties moet worden toegewezen aan de waarde.

LET OP!

Het aandeel kan worden aangegeven in percentages maar bijvoorbeeld ook in absolute aantallen (bijvoorbeeld het aantal werknemers).

Klik vervolgens op de knop + Nieuwe regel om de volgende waarde te selecteren en het bijbehorende aandeel in te voeren.

Om de verdeelsleutel met het gewicht te bewaren, klik je tenslotte op de knop Aanmaken.

TIP!

Klik op de tegel Verdeelsleutels in het Dashboard van de analytische view om alle verdeelsleutels te bekijken die zijn aangemaakt. Vanuit onderstaand scherm heb je ook de mogelijkheid om een verdeelsleutel te bekijken, te wijzigen of te verwijderen:

Wanneer je vervolgens doorklikt op een verdeelsleutel, krijg je een gedetailleerd overzicht van de verdeelsleutel. Vanuit hier heb je de mogelijkheid om het gewicht van een verdeelsleutel te wijzigen, dupliceren of te verwijderen: