Gebruiker (kantoormedewerker) toevoegen aan of verwijderen uit portaal

Gewijzigd op Mon, 03 Apr 2023 om 04:12 PM

Alleen een gebruiker met de rol 'Portaalbeheerder' kan zelf voor het kantoor nieuwe gebruikers aan het portaal toevoegen of verwijderen.

LET OP!

Elke gebruiker met zijn of haar e-mailadres is uniek en zal dus in elk portaal waaraan hij of zij is toegevoegd dezelfde rol hebben.

Vanuit je desktop van het backoffice portaal klik je op Beheer en vervolgens op Gebruikers

Gebruiker toevoegen aan portaal

Klik in het nu geopende scherm op de knop Voeg nieuwe gebruiker toe.

Typ of selecteer de juiste gegevens in de volgende velden:

• Naam: vul de volledige naam in van de gebruiker die toegang moet krijgen tot het portaal
  • E-mail; vul zijn of haar e-mailadres in. Dit wordt tevens het e-mailadres waarmee de gebruiker moet inloggen
  • Taal: kies de taal waarin de welkomstmail verstuurd moet worden:
  • Rol: kies de rol die deze gebruiker heeft binnen het kantoor: portaalbeheerder, portaal backoffice of portaal data-entry.
  • Bericht: standaard wordt het volgende bericht meegestuurd met de uitnodigingsmail: Welkom bij Yuki! Klik op de link hieronder om aan de slag te gaan.
    Voeg eventueel een persoonlijk bericht toe. Dit bericht wordt meegestuurd met de uitnodigingsmail.

Door te klikken op de knop Toevoegen zal de gebruiker een mail ontvangen met daarin zijn of haar gebruikersnaam, een tijdelijk wachtwoord en een korte uitleg hoe in te loggen.

Nadat de gebruiker in het portaal is aangemaakt kan de portaalbeheerder indien nodig de rol van de gebruiker wijzigen of extra rollen toekennen. Voor een uitgebreide beschrijving van de verschillende rollen en het toekennen of wijzigen hiervan zie artikel Backoffice rollen toekennen of wijzigen.

Gebruiker verwijderen uit portaal

Enkel een medewerker met de rol Portaalbeheerder kan een gebruiker uit het portaal verwijderen. Klik hiervoor op de naam van de gebruiker en vervolgens op de knop Gebruiker verwijderen achter de desbetreffende gebruiker.

Klik op de knop Verwijderen om de gebruiker uit het portaal te verwijderen.

Let op!

Een medewerker met de rol Portaalbeheerder kan niet worden verwijderd uit het portaal. Via het relatiekaartje moet de rol eerst gewijzigd worden naar een andere rol bijvoorbeeld 'Portaal backoffice'.