MAR kopiëren (bijwerken)

Gewijzigd op Tue, 04 Apr 2023 om 02:30 PM

Alleen voor een gebruiker met een Backoffice rol is het mogelijk het MAR uit een ander domein te kopiëren. Dit is handig indien er als kantoor met een vast rekeningschema gewerkt wordt.

Je kan het MAR vanuit verschillende plaatsen in Yuki openen:

• Open de Boekhouding en klik vervolgens links in je scherm op MAR
  • Vanuit het BO scherm klik je links in je scherm op MAR.

Ga naar het rekeningstelsel in het domein waarin je het MAR wenst te kopiëren uit een andere domein. Bovenin het scherm klik je op de knop Bijwerken uit domein.

In het nieuw geopende scherm kan naar het domein gezocht worden dat als basis dient om het rekeningschema in het geopende domein bij te werken. Kies een domein en klik op de knop Bewaar gekozen domein.

Yuki zal alle verschillen tussen beide domeinen tonen door te kijken naar de code, omschrijving, grootboekrekening al dan niet ingeschakeld, BTW al dan niet van toepassing of verschillen in aftrekbaarheidspercentage. Wat er juist verschilt, wordt getoond onder Notities.

Er kan geselecteerd worden welke aanpassingen doorgevoerd moeten worden. Voor alle geselecteerde items in de lijst met verschillen zal het huidige rekeningschema worden bijgewerkt. Om het nodige te kopiëren/aan te passen klik je op de knop Rekeningschema bijwerken bovenin je scherm. Hierna wordt nog een overzicht getoond met de gemaakte wijzigingen.