Administratie koppelen met een bestaande Mollie account

Gewijzigd op Wed, 15 Mar 2023 om 05:14 PM

Wanneer je in je administratie in Yuki een Mollie bankrekening hebt aangemaakt kan je deze verbinden/koppelen met je al bestaande account bij Mollie.

Hierdoor wordt het mogelijk om je klanten via een betaallink (betaalknop) in al je verkoopfacturen via Mollie te laten betalen.

Na het koppelen moet je account bij Mollie nog verder worden ingericht. Je moet hierbij o.a. denken aan het selecteren van de verschillende betaalmethoden (In Mollie: Instellingen, Websiteprofielen, Betaalmethodes) waarvan je klanten gebruik kunnen maken of met welke frequentie de betalingen van je klanten aan jou worden uitbetaald (in Mollie: Instellingen, Uitbetalingen) door Mollie.

LET OP!

Een administratie in Yuki kan je slechts koppelen met één Mollie account.

Open de instellingen van je domein door in het menu op  Instellingen tklikken en vervolgens in het nu geopende scherm op onder Integraties op Mollie. Het volgende scherm wordt geopend:

Om je administratie in Yuki te koppelen met je account bij Mollie klik je op de knop Verbind account. Je kan ook gratis een nieuwe Mollie account aanmaken door te klikken op de knop Maak gratis een Mollie account aan.

In het volgend vul je jouw E-mailadres en Wachtwoord in van je bestaande Mollie account. Klik vervolgens op de knop 'Log in'.

In het volgen scherm klik je op de knop Verbinden

Er wordt nu een Mollie dashboard geopend waarin de status en alle relevante informatie van je gekoppelde Mollie account wordt getoond:

Selecteer onder Gekoppelde Mollie bankrekening de Mollie bankrekening in je administratie in Yuki die gekoppeld moet worden aan je Mollie account. Daardoor kan je deze bankrekening synchroniseren met Mollie en vervolgens Mollie bankafschriften en aankoopfacturen importeren.

Bij de rekeninggegevens van je Mollie bankrekening in Yuki moet bij Betalingsprovider account het e-mailadres (gebruikersnaam) ingevuld worden waarmee je inlogt bij je account bij Mollie.

Na het koppelen van je Mollie bankrekening wordt deze in het Mollie dashboard getoond:

In Mollie is het mogelijk om een onbeperkt aantal websites (profielen) aan je account koppelen. Deze moeten wel allemaal aan hetzelfde bedrijf behoren en dus hetzelfde KBO-nummer hebben. Dit is bijvoorbeeld het geval wanneer je bedrijf gebruikt maakt van verschillende webshops.

Bij Profiel ID selecteer je het juiste websiteprofiel. Achter elk profiel wordt de huidige status getoond: 'live' of 'test'.

Vervolgens geef je aan of vanaf vandaag alle bankafschriften automatisch moeten worden geïmporteerd in je administratie door te klikken op het selectievakje Haal vanaf vandaag automatisch mijn bankafschriften op. Hetzelfde kan je instellen voor de facturen van Mollie door Haal vanaf vandaag automatisch mijn nieuwe facturen van Mollie op aan te vinken.

Je account bij Mollie  kan je op elk moment loskoppelen van je administratie door te klikken op de knop Account loskoppelen.