Betalingen via Mollie

Gewijzigd op Wed, 15 Mar 2023 om 04:16 PM

Mollie is alleen beschikbaar vanaf een bundel Small.

Met de online betalingsprovider Mollie kan je ervoor zorgen dat je verkoopfacturen direct en daardoor sneller worden betaald door je klanten.

Heb je in Yuki al een Mollie bankrekening aangemaakt in je administratie dan kan je de administratie nu eenvoudig koppelen met je account bij Mollie, ook als dit account al gekoppeld is aan een webshop.

Vanaf dat moment kan je in de begeleidende mail bij al je verkoopfacturen een Mollie betaallink toevoegen. Je klanten kunnen hierdoor in de verkoopfactuur met één klik op de betaalknop via alle belangrijke betaalmethoden (o.a. Bancontact, creditcard etc.) betalen.

Daarnaast wordt het door de koppeling met Mollie ook mogelijk om direct bankafschriften en facturen van Mollie te importeren in je administratie.

Om in Yuki te kunnen werken met Mollie moeten een tweetal zaken ingesteld worden:

Maak je nog geen gebruik van Mollie als online betalingsprovider, maar wil je je klanten wel de mogelijkheid bieden om je verkoopfacturen via Mollie te gaan betalen dan kan je vanuit Yuki direct gratis een account bij Mollie aanmaken.

Zodra de koppeling is geactiveerd, maak je handmatig een Mollie bankrekening aan in je administratie.

Zodra één of meer klanten een verkoopfactuur via Mollie hebben betaald staan er in je account bij Mollie transacties (o.a. uitbetalingen) voor je klaar. Na het synchroniseren van je administratie met je account bij Mollie kan je de bankafschriften met de Mollie transacties direct in Yuki importeren

Bij je account in Mollie staat aan het begin van elke maand een factuur voor je klaar met de transactiekosten van de vorige maand. Na het synchroniseren van je administratie met je account bij Mollie kan je de Mollie facturen direct in Yuki importeren

Na de import van de Mollie bankafschriften en de Mollie facturen zullen alle Mollie transacties correct in Yuki worden verwerkt

Via de Instellingen klik je in het menu Integraties op Mollie om deze te raadplegen.

Het startscherm van Mollie wordt geopend. Hier kan je een nieuwe gratis Mollie account aanmaken of verbinding maken met je reeds bestaande account.

Zodra de verbinding/koppeling tussen je administratie en je account bij Mollie is geactiveerd zal het bovenstaande scherm de details van je Mollie verbinding tonen. Hier kan je dan de Mollie account die je bij je Yuki bankrekeningen hebt toegevoegd selecteren, je gegevens in Mollie aanvullen of indien gewenst de account loskoppelen om zo de verbinding te verbreken.