Te verwerken banktransacties

Gewijzigd op Wed, 29 Mar 2023 om 03:30 PM

De banktransacties kunnen in Yuki op verschillende manieren zijn aangeleverd:

• Codabestanden via Codabox
  • Codabestanden via de Boekhoudkoppeling met ING
  • Elektronische afschriften geïmporteerd als CSV bestanden
  • Gescande papieren afschriften

Alle banktransacties die door Yuki niet automatisch zijn herkend en afgehandeld komen in de workflow Te verwerken banktransacties terecht en moeten door de backoffice handmatig worden verwerkt.

Om te beginnen met het verwerken van de banktransacties klik je op het icoon Bank.

Het volgende scherm zal worden geopend:

Klik op > voor een banktransactieregel om deze handmatig te verwerken. Er kunnen meerdere schermen verschijnen afhankelijk van de situatie:

• IDR heeft banktransactie herkend en een match voorgesteld
  • IDR heeft banktransactie niet herkend
  • Banktransactie wordt handmatig geboekt:
    • splitsen banktransactie
    • lijst van mogelijke acties voor banktransactie.

Meer informatie over de verschillende manieren om banktransacties te verwerken kan je hier terugvinden: