Klantenlisting verzamelbestand

Gewijzigd op Tue, 06 Feb 2024 om 10:49 AM

Als accountant heb je in Yuki de mogelijkheid om meerdere klantenlistings / btw-listings over verschillende domeinen heen in één XML-bestand aan te leveren. In zo'n bestand is een sectie aanwezig voor de Representative of verantwoordelijke (de accountant), gevolgd door de individuele listings per administratie in Yuki.

Stap 1. Klantenlisting markeren als 'Klaar om te verzamelen'

Door via het BO-menu te klikken op Klantenlisting ga je naar de lijst met klantenlistings per administratie. Hier heb je de mogelijkheid om per jaar een listing in het domein af te sluiten en te downloaden, of je kan het aanmerken om opgenomen te worden in een verzamelbestand op je backoffice portaal door te klikken op de knop "Klaar om te verzamelen". Indien één domein meerdere administraties bevat kan je deze rechtsboven in het dropdownmenu één voor één aanduiden en aanmerken om te verzamelen.

Elke klantenlisting die je in verschillende domeinen met deze status aanduidt, zal in de volgende stap opgelijst worden in jouw backoffice portaal.

Let op: vooraleer deze knop zichtbaar is, dienen alle btw-aangiften voor het gekozen jaar ook afgesloten te zijn!

Stap 2. Klantenlisting verzamelbestand aanmaken

De als 'Klaar om te verzamelen' aangemerkte klantenlistings kan je vervolgens verzamelen in één bestand. Kies in het backoffice portaal voor de knop Belastingen (onder Workflow). In de lijst die vervolgens verschijnt heb je de mogelijkheid om te filteren op Klantenlistings per administratie.

Vink in de lijst de administraties aan die je wil opnemen in het verzamelbestand en kies vervolgens voor ‘Maak verzamelbestand aan’. Het volgende scherm wordt geopend waar je de optie hebt om deze eerst op te slaan en te bewaren of meteen te downloaden zodat je het bestand kan indienen. Door te kiezen voor Downloaden en indienen krijg je meteen de mogelijkheid om het XML bestand te downloaden.

Stap 3. Aanleveren bij overheid
De gedownloade XML kan je ten slotte uploaden bij Intervat. Daar krijg je ook nog een bevestiging indien het bestand succesvol gevalideerd is en welke btw-nummers het bevat.

Klantenlisting verzamelbestanden

Door in het dropdownmenu te filteren op Klantenlisting verzamelbestanden, krijg je een overzicht van alle aangemaakte verzamelbestanden.

Vanuit deze lijst kan je verschillende acties uitvoeren:

• Bekijk verzamelbestand om deze te openen waarin je de mogelijkheid hebt om het bestand te downloaden.
  • Verwijder verzamelbestand om deze te verwijderen. De listings zullen terug in het overzicht Klaar om te verzamelen getoond worden waarin je de mogelijkheid hebt om een nieuw verzamelbestand aan te maken.
  • Download verzamelbestand om het bestand rechtstreeks vanuit dit overzicht te downloaden.