Hoe kan ik een domein afschermen voor medewerkers in het portaal?

Gewijzigd op Tue, 04 Jan 2022 om 03:35 PM

Via de instellingen van een domein kan een gebruiker met de rol 'Portaalbeheerder' de toegang tot een domein afschermen.

Het scherm om de instellingen van een domein te wijzigen wordt als volgt geopend:

• automatisch direct na het aanmaken van een nieuw domein of
  • in het overzicht Domeinen (onder Beheer) klik je vervolgens op de naam van een domein zodat het domeinfiche wordt geopend.

Je kan hier de toegang tot een domein afschermen door te klikken op de knop Bewerken.

Toegang tot domein afschermen

In de praktijk schermt men de toegang enkel af als het domein vertrouwelijke informatie bevat die niet voor de medewerkers van het kantoor bestemd zijn. Voorbeelden hiervan zijn domeinen van partners zelf, de administratie van het kantoor of publiek gevoelige domeinen.

In dat geval selecteer je bij BO toegang Medewerkers in een BO domein functie bij BO toegang en vervolgens selecteer je bij BO verantwoordelijke of BO controller de naam van de medewerker die als enige medewerker toegang heeft tot het domein.

Alle gebruikers met de rol 'Portaalbeheerder' kunnen dit domein echter weer (tijdelijk) open zetten.