Klantenlisting voor kleine ondernemingen

Gewijzigd op Tue, 06 Feb 2024 om 10:49 AM

Het is in Yuki mogelijk om een klantenlisting / btw-listing op te maken voor kleine ondernemingen die onder de vrijstellingsregeling vallen. Hiervoor is het noodzakelijk om de administratie-instellingen en de instellingen van de grootboekrekeningen correct in te stellen.

Dit kan je doen door volgende stappen te volgen:

• Stel de administratie in als btw-plichtig met als frequentie voor de aangiftes Jaarlijks.
  • Helemaal onderaan vink je de optie Vrijstellingsregeling kleine ondernemingen (klantenlisting) aan.

• Schakel BTW van toepassing uit voor alle kostenrekeningen in het MAR door bij de instellingen van de grootboekrekening het vakje uit te vinken.

• Verwerk alle verkoopfacturen met 0% BTW om ervoor te zorgen dat deze in de Klantenlisting getoond zullen worden.

Tip: Schakel alle andere BTW- tarieven voor verkopen uit in de Yuki omgeving zodat je enkel en alleen 0% BTW als optie krijgt in het boekingsscherm. Via Instellingen, BTW-tarieven kan je de tarieven bewerken om ze vervolgens op inactief te zetten.

In de klantenlisting kan je vervolgens bovenaan de pagina de omzet ingeven door te klikken op de knop 'Voeg omzet toe'. Wanneer je de klantenlisting vervolgens finaliseert, is dit omzetcijfer mee opgenomen in het xml-bestand.