Mijn domein beheren

Gewijzigd op Fri, 05 Jan 2024 om 09:57 AM

Vanuit het startscherm van Mijn domein kan je het domein beheren. Dit betekent dat je diverse instellingen kan wijzigen die de functionaliteit van Yuki beïnvloeden. Deze instellingen hebben bijvoorbeeld betrekking op boekhoudkundige zaken óf zaken als beveiliging en rechten.

Mijn domein kan vanuit verschillende plaatsen in Yuki worden geopend:

• Klik links in je scherm op het huisje en klik vervolgens op de snelkoppeling Mijn domein
  • Klik boven de navigatiebalk op het icoon Wissel domein (horizontale strepen) en vervolgens op Mijn domein
  • Klik links in je scherm op Instellingen waar je op Mijn domein kan klikken.

Het startscherm van Mijn domein wordt nu geopend:

Bovenaan het scherm zie je de volgende knoppen:

1. Voeg een nieuwe administratie toe aan het domein
  2. Voeg een nieuwe gebruiker toe aan het domein.
  3. Bekijk de rechtenmatrix waar je kan zien welke gebruikers met welke rol(len) hebben toegang tot welke administratie(s).
  4. Bekijk de contractgegevens van het domein.
  5. Wijzig de eigenaar van het domein (keuze uit bestaande gebruikers binnen het domein). Deze knop is alleen beschikbaar voor de eigenaar van het domein. Vanuit het portaal kan de portaalbeheerder ook de eigenaar van het domein wijzigen.

Administraties

Dit is het overzicht van de aangemaakte administraties. Van elke administratie worden volgende gegevens getoond: het ondernemingsnummer, het e-mailadres voor documenten, de startdatum van de boekhouding (administratie), het btw-nummer, de partij die de btw-aangifte zal indienen, wel of geen IC aangifte en de status (Klaar voor gebruik, Nog niet gereed of Inactief).

De administratie waarvan de naam vetgedrukt wordt weergegeven, is de standaard administratie in het domein. Dit betekent dat in alle schermen die je opent standaard de gegevens van deze administratie worden getoond.

Door op de naam te klikken, kom je in het scherm met de gegevens van de administratie en kunnen diverse instellingen en gegevens over de administratie worden gewijzigd.

Gebruikers met toegang tot dit domein

Dit is het overzicht van de gebruikers met toegang tot het domein. Van elke gebruiker worden o.a. de aan de gebruiker toegewezen rol(len) en de login naam weergegeven.