Inloggen met OpenID (bijv. Gmail)

Gewijzigd op Wed, 28 Jul 2021 om 10:59 AM

Je kan een OpenID gebruiken om op verschillende beveiligde websites toegang te krijgen door maar één keer in te loggen. Gebruik je bijvoorbeeld Gmail, dan log je in op je Gmail account en hoef je hierna niet nogmaals je wachtwoord in te voeren bij Yuki.


Om het inloggen met OpenID mogelijk te maken in Yuki beweeg je met je muis boven het icoon Adresboek in de navigatiebalk en klik je vervolgens op Relaties. Zoek en open in het nu geopende scherm de eigen relatiekaart en klik vervolgens op de knop Wachtwoord. In het nu geopende scherm selecteer je INLOGGEN MET EEN OPENID ACCOUNT en vul je je huidige wachtwoord en je OpenID in. 


Vul vervolgens je huidige wachtwoord en je OpenID in:Heb je Gmail, dan is je OpenID: 'https://profiles.google.com.....' Op de puntjes vul je dan jouw Gmail adres zonder @gmail.com in. Bijvoorbeeld:

  1. Je Gmail adres is: voorbeeld1234@gmail.com
  2. Je OpenID is dan automatisch https://profiles.google.com/voorbeeld1234 


Tot voor kort was het OpenID van Gmail als volgt opgebouwd http://www.google.com/profiles/..... Voor gebruikers die reeds met dit OpenID konden inloggen, verandert er niets. Overigens werkt de nieuwe opbouw ook voor hen.


Wanneer je dit hebt ingesteld k&n je voortaan in het inlogscherm van Yuki INLOGGEN MET EEN OPENID ACCOUNT selecteren. De 'oude' login blijft ook werken.Het volgende inlogscherm wordt geopend:Voor algemene informatie, zie ook de website van de OpenID foundation OpenID.net (Engels). 

Was dit artikel nuttig?

Dat is fantastisch!

Hartelijk dank voor uw beoordeling

Sorry dat we u niet konden helpen

Hartelijk dank voor uw beoordeling

Laat ons weten hoe we dit artikel kunnen verbeteren!

Selecteer tenminste een van de redenen

Feedback verzonden

We stellen uw moeite op prijs en zullen proberen het artikel te verbeteren