• De ondernemer als gebruiker toevoegen op het portaal (liefst met hetzelfde mailadres als datgene waarmee hij nu inlogt in Yuki aan ondernemerszijde) met de rol 'Portaal gastgebruiker'.

• Daarna voeg je de ondernemer toe aan de gewenste domeinen. Dit is nodig ongeacht de BO toegang. Je hebt hiervoor de keuze tussen BO-verantwoordelijke, BO-backup, BO-controller, BO-accountmanager*. De BO-controller rol laat je best over aan iemand op jouw kantoor. De BO-controller bezit immers de rechten om een onder andere een boekjaar af te sluiten. Bekijk zeker onze pagina over de verschillen tussen deze BO-functies

• De ondernemer heeft nu toegang tot beide kanten in Yuki en kan dus met andere woorden zijn volledige boekhouding gaan voeren. Als hij inlogt met hetzelfde e-mailadres kan hij éénvoudig switchen naar BO-zijde.

• De domeinen waarin deze gebruiker niet is toegevoegd, zijn niet toegankelijk. De ondernemer zal alleen het domein zien waar hij/zij ingesteld staat als BO medewerker en kan enkel deze raadplegen. Alle andere domeinen van het portaal niet.