Eenmaal de aan- en verkoopfacturen verwerkt zijn, heb je steeds de mogelijkheid om achteraf nog factuurbewerkingen uit te voeren waaronder de kosten of omzet te verplaatsen of te verspreiden.

De functie 'Factuurbewerkingen' is alleen beschikbaar voor een gebruiker met de 'Backoffice' rol in het domein of de rol 'Financiele administratie' of 'Externe accountant'

Een factuur kan vanuit verschillende plaatsen in Yuki worden bewerkt of gewijzigd:

• Klik in een geopende factuur  op de knop Factuurbewerkingen
  • Klik op het potloodje achter de factuurregel vanuit de grootboekrekening:

Vanuit geopende factuur bewerken

Om de gebruikt te maken van de Factuurbewerkingen klik je in een geopende factuur op onderstaande knop.

De volgende factuurbewerkingsfuncties zijn mogelijk:

• Omzet of kosten naar voorgaand jaar verplaatsen
  • Omzet of kosten naar volgend jaar verplaatsen
  • Omzet of kosten naar voorgaande maand verplaatsen
  • Omzet of kosten naar volgende maand verplaatsen
  • Omzet of kosten spreiden over een aantal periodes
  • De grootboekrekening(en) wijzigen
  • De btw-code wijzigen
  • Het factuurnummer wijzigen
  • De betaalwijze wijzigen
  • De wisselkoers wijzigen (alleen beschikbaar bij factuur in vreemde valuta)
  • Herwaarderen (alleen beschikbaar bij factuur in vreemde valuta).

Vanuit grootboekrekening bewerken

Deze factuurbewerkingsfuncties kan je ook gebruiken in een grootboekkaart die je bijv. vanuit de proef- en saldibalans hebt geopend.  Hiervoor klik je op het potloodje achter de factuurregel.

Via Toon details kan je de journaalposten bekijken die aan de hand van de factuur zijn geboekt. Wanneer de module 'Yuki dossiers' is geactiveerd kan een factuur via Dossier aanpassen worden toegewezen aan een ander dossier.

Het is altijd mogelijk om de boeking van een factuurbewerking ongedaan te maken. Hiervoor open je de desbetreffende factuur, klik je op de knop Factuurbewerkingen en vervolgens op de optie Herstellen

De boekingen van de factuurbewerking worden verwijderd en de factuur zal terug zoals oorspronkelijk geboekt zijn.