In Yuki kan je een overzicht bekijken van alle conceptcontracten die zijn aangemaakt maar waarvan de periodieke facturen nog niet verzonden kunnen of moeten worden naar je klanten.

De instellingen binnen een conceptcontract zijn op dit moment nog niet definitief. Er worden daarom door Yuki nog geen periodieke facturen klaargezet.

Deze conceptcontracten kunnen nog altijd worden aangepast en opnieuw bewaard worden. Alle conceptcontracten vind je ook terug in het Archief onder de map Verkoop, tabblad Contracten

Vanuit dit overzicht kunnen:

• conceptcontracten worden bewerkt
  • conceptcontracten worden afgehandeld (met mogelijkheid om een eerste factuur direct te genereren)
  • conceptcontracten worden verwijderd.

Open Verkoop in de navigatiebalk, klik op Contracten selecteer vervolgens in het nu geopende scherm in het dropdownmenu het overzicht Conceptcontracten.

Het volgende scherm wordt geopend:

Conceptcontract bewerken

Klik in de lijst op het onderwerp van het conceptcontract dat je wilt bewerken voordat je deze bijvoorbeeld afhandelt.

Het volgende scherm wordt geopend:

Na het aanpassen van de gegevens van het conceptcontract heb je twee opties:

• Bewaren als concept waarmee deze in het overzicht 'Conceptcontracten' terug te vinden zal zijn.
  • Via Afhandelen wordt het contract definitief gemaakt wordt en zal deze terug te vinden  zijn in het overzicht  'Geplande contracten' of 'Te verzenden contracten'.

Conceptcontracten afhandelen

Selecteer de conceptcontracten in de lijst die je wilt afhandelen. Klik vervolgens op de knop Afhandelen

De contracten verdwijnen uit de werklijst ‘Conceptcontracten’ en komen afhankelijke van de ingevoerde startdatum van het contract in het overzicht 'Geplande contracten' of 'Actieve contracten' terecht.

Eerste factuur onmiddellijk genereren

Je kan bij het afhandelen van het contract ook zelf onmiddellijk de eerste factuur van de reeks periodieke facturen laten aanmaken.

Conceptcontracten verwijderen

Selecteer één of meer conceptcontracten die je wilt verwijderen uit je administratie. Klik vervolgens op de knop Verwijderen

De volgende melding verschijnt in je scherm: