Als accountant heb je in Yuki de mogelijkheid om meerdere fiches 281.50 over verschillende domeinen heen in één XML-bestand aan te leveren. In dit bestand zullen de gegevens van de accountant aanwezig zijn gevolgd door de verschillende fiches per administratie in Yuki.

Stap 1. Fiches 281.50 markeren als 'Klaar om te verzamelen'

Via de Aankoop tegel kan je het overzicht openen met de leveranciers die opgenomen zijn in de fiches 281.50. Hier heb je de mogelijkheid om de fiche af te sluiten en te downloaden, of het kan opgenomen worden in een verzamelbestand door te klikken op de knop 'Klaar om te verzamelen'.

Indien het domein meerdere administraties bevat, kan je rechtsboven filteren op de correcte administratie en deze eveneens aanmerken om te verzamelen.

Herhaal deze stap voor de verschillende domeinen die je wenst op te nemen in het verzamelbestand. Ieder fiche met deze status zal in de volgende stap, opgelijst worden in jouw backoffice portaal.

Stap 2. Fiches 281.50 Verzamelbestand aanmaken.

In jouw backoffice portaal klik je op de knop Belastingen

In het volgend scherm kan je filteren op Fiches 281.50 om een overzicht te zien van de administraties met de status van de fiches 281.50. Onder de status Aangemerkt om verzameld te worden kan je de administratie selecteren waarvan je een verzamelbestand wenst aan te maken.

Eenmaal geselecteerd, klik je op de knop Maak Verzamelbestand aan waarbij je in de volgende stap de mogelijkheid zal hebben om de fiches-xml te downloaden om tot slot in te dienen. Door het downloaden verandert de status van het verzamelbestand van Aan te leveren naar Aangeleverd

Overzicht aangemaakte verzamelbestanden

In het backoffice portaal kan je steeds een overzicht opvragen van de reeds aangemaakte verzamelbestanden. Dit kan je doen door via Belastingen te klikken op Historie

Deze kan je opnieuw downloaden of indien nodig verwijderen door ze te openen via het groter dan teken. Alsook zal ieder verzamelbestand de status Aangeleverd of Aan te leveren hebben.

• Aangeleverd = reeds gedownload verzamelbestand
  • Aan te leveren = verzamelbestand waarbij xml nog niet gedownload werd.