In Yuki is het mogelijk om gegevens van PayPal elektronisch in te lezen. PayPal-rekeningen komen in Yuki in een aparte groep voor Online betalingsproviders te staan. Een van de eigenschappen van een PayPal-rekening is het ontbreken van een rekeningnummer. Daarom gebruiken we het e-mailadres waarmee je inlogt voor je PayPal-rekening.

Je PayPal transacties moet je in Yuki aanleveren in CSV formaat 'Kommagescheiden - Betalingen die het saldo beïnvloeden'.

Hieronder wordt beschreven op welke manier je PayPal bestanden kan downloaden voor Paypal zakelijk.

Vooraf:

• Het is in Yuki niet mogelijk om PayPal transacties van een privé rekening te importeren. Je PayPal-rekening moet van het type 'Zakelijk' zijn om de juiste exportbestanden te kunnen genereren.
    • Je kan dit type rekening makkelijk herkennen aan de URL in jouw internetbrowser.
  • De transacties mogen alleen in Euro's worden geëxporteerd (gedownload), andere valuta kan door Yuki niet worden ingelezen.
  • Het PayPal bestand mag voor slechts één e-mailadres transacties bevatten. Indien je meer e-mailadressen hebt gekoppeld aan je PayPal account moet je de transacties in aparte bestanden exporteren en uploaden in Yuki.
  • Het PayPal bestand dient in het Nederlands te zijn. Je kan de taal van je PayPal aanpassen als volgt:
    • Log in op je PayPal account

• Klik rechts bovenin het scherm op 'Profile' (icoon in de vorm van radar)

• Klik op ‘Account Options’

• Kies achter 'Language' voor 'Nederlands'

• Je krijgt nu de melding 'You might not see the language you chose until the next time you log in to PayPal.'

• Je logt uit en opnieuw in.

PayPal zakelijk

• Je logt in op PayPal
  • Je klikt bovenin je scherm op 'Activiteit'

• Selecteer de periode waarvan je de transacties wilt downloaden. Klik vervolgens op de knop 'Verzenden'

• Als er transacties binnen de gekozen periode vallen, klik je rechts in je scherm op de knop 'Downloaden'

• In de volgende stap geeft PayPal je de mogelijkheid om een gedetailleerd activiteitenrapport op te maken. Kies hier steeds voor het transactietype "Van invloed op saldo", in opmaak "CSV".
    • Klik vervolgens op de knop 'Rapport maken' om een verzoek in te dienen om het rapport met transacties te genereren

• Klik nu rechtsonder in je scherm op de knop 'Downloaden' om het desbetreffende rapport (bestand met transacties) te downloaden.

Hierna kan je het gedownloade bestand opladen in Yuki ter verwerking.