In Yuki kan je een overzicht bekijken van de afwezigheid van alle werknemers in één of meer administraties in een domein. Wanneer er bij de werknemer een manager is vastgelegd, kan vanuit dit overzicht elke afwezigheidsregistratie door de manager worden goed- of afgekeurd.

Alleen de eigenaar van het domein met rol Directie en alle gebruikers met de rol Directie of HRM kunnen afwezigheden van alle werknemers bekijken. Alle overige gebruikers (indien werknemer) zien alleen hun eigen afwezigheidsregistraties. Zij kunnen deze ook bekijken vanuit hun eigen relatiekaart.

Open de Personeelsbol en klik vervolgens links in je scherm op Afwezigheid

Om een nieuwe afwezigheidsregistratie toe te voegen, klik je op de knop Nieuwe afwezigheidsregistratie.

In dit overzicht kun je (bovenin je scherm van links naar rechts) gebruik maken van een aantal filters:

• Type afwezigheidsregistraties:
    • Afwezigheid
    • Balans vakantiedagen
    • Balans vakantiedagen <> 0
    • Vakantie
    • Ziek
    • Dokter/tandarts bezoeken
    • Thuis werken
    • Zwangerschapsverlof
    • Opbouw/correctie vakantiesaldo
    • Overig afwezigheid.
  • Jaar: weergave van een type afwezigheidsregistratie in een specifiek jaar
  • Status: dit filter is alleen bruikbaar wanneer er in de relatiekaart van de werknemer (tabblad Werknemer) een manager is aangevuld.
    Is er geen manager bij de werknemer ingegeven dan krijgen alle afwezigheidsregistraties direct de status Goedgekeurd.
    • Alles
    • Open: alle afwezigheidsregistraties die nog door een manager goedgekeurd moeten worden
    • Door mij goed te keuren: alle afwezigheidsregistraties die nog door jezelf (als manager) goedgekeurd moeten worden.
  • Afdeling: dit filter is alleen beschikbaar wanneer er in de relatiekaart van de werknemer (tabblad Persoon) een afdeling is vastgelegd.

Daarnaast kunnen de gegevens in het overzicht worden gegroepeerd op:

• Actieve werknemers
  • Alle werknemers
  • Type (afwezigheidsregistraties).

Je kan de afwezigheid van werknemers bekijken van een bepaalde administratie of van alle administraties in het domein. Alle kolommen, behalve de kolom Aantal, kunnen oplopend of aflopend worden gesorteerd.

Afwezigheidsregistraties (door manager) goed- of afkeuren

Wanneer er bij de werknemer een manager is vastgelegd, kan vanuit dit overzicht elke afwezigheidsregistraties door de manager worden goed- of afgekeurd.

Is er geen manager bij de werknemer aangevuld dan krijgen alle afwezigheidsregistraties direct de status Goedgekeurd.

Filter de afwezigheid van de werknemers op status Door mij goed te keuren. Klik op het aantal om de goed te keuren afwezigheidsregistraties van een werknemer te openen.

Klik vervolgens op > voor de desbetreffende afwezigheidsregistraties .

Klik bovenin je scherm op de knop Goedkeuren of Afkeuren om de afwezigheidsregistraties van de werknemer respectievelijk goed of af te keuren.

LET OP!

De goed te keuren afwezigheidsregistraties staan ook als door jou uit te voeren taken in je agenda in Yuki.