Het document vormt de basis voor de administratie. Documenten zijn geklasseerd in het digitale Archief in mappen en tabbladen en eventueel dossiers. Yuki kent aan elk document een type toe zoals 'Standaard', 'Aankoop', 'Bankafschrift' etc. De gebruiker kan ook zelf nog tags toewijzen aan een document.

Vanuit het geopende document zijn er verschillende bewerkingen mogelijk. De grijze taakbalk boven het document activeert de bewerkingen of acties. Door met de muis boven het icoon te zweven verschijnt de toelichting (tooltip). Niet al deze knoppen worden bij elk document of elke gebruiker getoond. Ze zijn afhankelijk van het type document en rechten van de gebruiker. Zie onderstaande tabel voor knoppen met bijbehorende actie:

Icoon       Actie Verschijnt
Nieuw document uploaden.

Altijd

Bewerken document informatie.
Altijd
Verplaats document naar een andere map of Tabblad.Altijd
Toont het PDF document in een PDF viewer. Afhankelijk van het type document
Factuurbewerkingen. Hiermee kan je diverse acties uitvoeren die invloed hebben op hoe een factuur geboekt wordtAfhankelijk van het type document en rol van de gebruiker
Matching: hiermee kan je een factuur koppelen aan een betalingAfhankelijk van het type document en rol van de gebruiker
 http://help.yuki.nl/documents/archief/document/journaalpostDetails. Toon de details van de boeking (Journaalpost) en de eventuele factuurregels. Afhankelijk van het type document en rol van de gebruiker
 https://sites.google.com/a/yuki.nl/wikiworks/documents/archief/document/yb3-mail.pngVerstuur dit document per e-mail vanuit Yuki. Dit Icon verschijnt alleen als e-mail in Yuki is geconfigureerd. Klik hier en er verschijnt een email dialoog waar het adres geselecteerd wordt uit het adresboek uit de administratie.Afhankelijk van het type document