Via de instellingen van een domein kan een gebruiker met de rol 'Portaalbeheerder' de eigenaar van een domein aanpassen.

• automatisch direct na het aanmaken van een nieuw domein.
  • onderin in het backoffice portaal klikken op de tegel Domeinen of linksboven op het icoon Domeinen.
  • In het overzicht Domeinen klik je vervolgens op > voor de naam van een domein.

Het volgende scherm wordt geopend:

Door op het potloodje te klikken, heeft de Portaalbeheerder de mogelijkheid om de eigenaar te wijzigen.

De eigenaar van een domein heeft enkele speciale rechten. Deze is als het ware de beheerder van dat domein. In praktijk zal dat de zaakvoerder van het bedrijf zijn. Indien er meerdere gebruikers in het domein zijn, is het mogelijk om in bovenstaand scherm de eigenaar te wijzigen.

De eigenaar op zich kan dit ook wijzigen in het domein zelf door linksboven op het logo of naam van het domein te klikken en vervolgens naar Mijn domein te gaan. In de grijze taakbalk zal de mogelijkheid verschijnen om de eigenaar te wijzigen.