Via de instellingen van een domein kan een gebruiker met de rol 'Portaalbeheerder' de status van een domein wijzigen.

Het scherm om de instellingen van een domein te bekijken en/of te wijzigen wordt als volgt geopend:

• automatisch direct na het aanmaken van een nieuw domein
  • onderin in het backoffice portaal klikken op de tegel Domeinen of linksboven op het icoon Domeinen.
  • In het overzicht Domeinen klik je vervolgens op > voor de naam van een domein.

Het volgende scherm wordt geopend:

Door op het potloodje te klikken, heeft de Portaalbeheerder de mogelijkheid om de status van het domein te wijzigen.

Elk nieuw domein wordt aangemaakt met de status 'Opstart'. Deze fase is bedoeld om aan jouw klant aan te geven dat je nog bezig bent met het inrichten van het domein. Hierbij krijgt de klant in het domein een banner te zien waarbij vermeld staat dat de cijfers nog niet bijgewerkt zijn. Als een domein volledig is ingericht en klaar is voor gebruik, is het aan te raden om de status van het domein om te zetten naar 'Actief'.