Via de instellingen van een domein kan een gebruiker met de rol 'Portaalbeheerder' de status van een domein wijzigen.

Het scherm om de instellingen van een domein te bekijken en/of te wijzigen wordt als volgt geopend:

• automatisch direct na het aanmaken van een nieuw domein
  • onderin in het backoffice portaal klikken op de tegel Domeinen of linksboven op het icoon Domeinen.
  • In het overzicht Domeinen klik je vervolgens op > voor de naam van een domein.

Het volgende scherm wordt geopend:

Door op het potloodje te klikken, heeft de Portaalbeheerder de mogelijkheid om de status van het domein te wijzigen.

Bij het aanmaken van een domein, kan de status reeds bepaald worden. In het domeinfiche kan het gewijzigd worden. Bij de status Opstart, zal de toegang tot de financiële monitor voor de eindklant geblokkeerd worden om het domein verder in te richten. Eenmaal dat gedaan is, raden we aan om de status over te zetten naar Actief.