Vanuit de desktop in het Yuki backoffice portaal klik je onderin je scherm op de tegel Domeinen of linksboven op het icoon Domeinen om nieuwe domeinen in je portaal aan te maken. Een gebruiker met de rol 'Portaalbeheerder' of 'Portaal backoffice' zal deze mogelijkheid hebben.

Het volgende scherm wordt geopend:

Om een nieuw domein aan te maken klik je linksboven in je scherm op de knop Nieuw domein. Het volgende scherm wordt getoond:

Domein

Administratie

Geef de volledige naam in die de (eerste) administratie in dit domein moet krijgen, bijvoorbeeld 'Digicomm B.V.B.A." of "Digicomm bvba".

Domein

Door met de tab-toets te werken (na het invullen van de administratienaam), zal Yuki automatisch een domeinnaam voorstellen gebaseerd op de naam van de administratie. Deze kan je nog wijzigen.

Kies een eenvoudig te onthouden domeinnaam voor dit domein. Indien de naam van de vennootschap bijvoorbeeld Digicomm bvba is, kan je digicomm ingeven als domeinnaam.

De naam wordt de directe toegang tot het domein en zal de URL en het e-mailadres van de eerste administratie bepalen. Bv. domein 'hamer' krijgt als directe URL:  hamer.yukiworks.be en als e-mailadres 'hamer@yukiworks.be.

LET OP!

De gekozen domeinnaam moet uniek zijn (binnen het Yuki platform) en mag enkel bestaan uit letters, cijfers en streepjes. Andere tekens zijn niet toegestaan. Daarbij zal het domeinnaam niet meer gewijzigd kunnen worden eenmaal deze aangemaakt is.

Domein status

Selecteer hier de status van het nieuwe domein:

• Opstart: klant kan documenten aanleveren en het Yuki archief inzien. Bij de financiële monitor krijgt de klant in het domein een banner te zien waarbij vermeld staat dat de cijfers nog niet bijgewerkt zijn. Deze fase is bedoeld om aan jouw klant aan te geven dat je nog bezig bent met het inrichten van het domein.
  • Actief: klant kan documenten kan aanleveren, het Yuki archief inzien en de financiële gegevens bekijken.

Taal

Kies de taal die gebruikt wordt in dit domein. Dit kan nadien nog aangepast worden

Eigenaar/Gebruiker

E-mailadres

Vul hier het e-mailadres in van de eigenaar of gebruiker (contactpersoon) van het domein.

Naam

Vul hier de voor- en achternaam van de eigenaar of gebruiker (contactpersoon) in.

Maak een login aan voor de gebruiker

Hierbij kan je aangeven of je de eigenaar of gebruiker (contactpersoon) al toegang wil geven tot het domein door een login aan te maken.

Als alle velden zijn ingevuld, klik dan op de knop Aanmaken. Het nieuwe domein (met één administratie) wordt aangemaakt en toegevoegd aan het portaal van het kantoor.