Een gebruiker met de rol Portaalbeheerder kan na het aanmaken van gebruikers (medewerkers) en domeinen in het portaal een gebruiker in één keer toewijzen als BO verantwoordelijke, BO back-up, BO controller of BO account manager aan een aantal domeinen.

Aan elk Yuki domein kunnen de volgende personen worden toegewezen:

• BO verantwoordelijke: verantwoordelijk voor de verwerking van alle administraties binnen het domein.
  • BO back-up: indien de BO verantwoordelijke afwezig is, kan de back-up inspringen om dagdagelijks de workflow bij te werken.
  • BO controller: de persoon die instaat voor de controle en afsluit van de btw-aangiftes en afsluit van het boekjaar.
  • BO account manager: In praktijk wordt hier de zaakvoerder van het kantoor geplaatst.

Om medewerkers in bulk toe te wijzen aan domeinen ga je naar het overzicht van de domeinen en klik je vervolgens op Medewerkers toewijzen in de grijze taakbalk.

Je kan dit scherm in twee verschillende weergaven bekijken:

• Domeinen
  • Domein verantwoordelijken.

Medewerker toewijzen aan domeinen

Doorloop de volgende stappen om een gebruiker in één keer toe te wijzen als BO verantwoordelijke, BO back-up, BO controller of BO account manager aan een aantal domeinen:

• Selecteer de desbetreffende domeinen in het overzicht.
  • Klik rechtsboven in het scherm op de knop Verantwoordelijke, Back-up, Controller of BO account manager

• Selecteer in de lijst dat zich opent de gebruiker die je wilt toewijzen.
  • Er zal een pop-up melding verschijnen met de vraag of je zeker bent dat je de gebruiker wil toewijzen.

Klik op de knop OK.

LET OP!

Om een gebruiker in een domein te verwijderen als verantwoordelijke, back-up, controller of BO account manager klik je op op het groter dan teken (>) voor de naam van het desbetreffende domein. In het domeinfiche wijzig je de toegang van de gebruiker.

Overzicht Domein verantwoordelijken

In dit overzicht zie je alle backoffice medewerkers die momenteel zijn toegewezen aan opstart of actieve domeinen. Je kan hier kiezen of je alleen de backoffice medewerkers wilt zien die als verantwoordelijke, back-up, controller of account manager / teamleider zijn toegewezen aan domeinen.