Deze functionaliteit geeft je de mogelijkheid om in Yuki de toegangsrechten van gebruikers (ondernemers) te beheren. Hierbij wordt onderscheid gemaakt tussen volledige toegang, alleen inzien of geen toegang. Dit kan o.a. worden ingesteld voor administratie-gegevens, btw-codes, grootboekrekeningen en het aanmaken van gebruikers.

Een gebruiker met de rol Portaalbeheerder kan deze instellingen wijzigen, een gebruiker met de rol Portaal backoffice kan deze instellingen alleen bekijken.

In je Yuki backoffice portaal klik je rechtsboven in je scherm op Instellingen.

Het volgende scherm wordt geopend:

Klik op de knop Algemeen. Het volgende scherm wordt geopend:

In dit scherm vind je de instellingen voor steekproeven, tevredenheid en toegangsinstellingen voor eindgebruikers.

Toegang portaal voor gebruikers instellen

De toegangsinstellingen voor alle (eind)gebruikers van alle domeinen in het portaal kan je wijzigen door linksboven in je scherm te klikken op de knop Bewerken.

Functies waarvoor de toegangsrechten beheerd kunnen worden zijn:

• Bedrijfsprofiel
    Geeft al dan niet toegang tot én de mogelijkheid om het bedrijfsprofiel (administratieprofiel) te kunnen aanpassen.
  • Aanmaken of wijzigen van grootboekrekeningen
    Geeft al dan niet toegang tot het rekeningschema én de mogelijkheid om zelf grootboekrekeningen aan te maken of te wijzigen.
  • Aanmaken van gebruikers
    Geeft al dan niet de mogelijkheid om andere gebruikers in het domein aan te maken én de mogelijkheid om de financiële rechten van gebruikers aan te passen.
  • Aanmaken of wijzigen van btw-codes
    Geeft de mogelijkheid om de btw percentages te bekijken en al dan niet deze percentages aan te passen of toe te voegen.

De toegangsinstellingen waaruit je per functie kan kiezen zijn:

• Volledig toegang (standaard)
    Elke gebruiker van een domein heeft toegang tot de betreffende functie en kan hierin wijzigingen aanbrengen.
  • Read-only
    Elke gebruiker heeft toegang tot de betreffende functie maar kan hier géén wijzigingen in aanbrengen. Alleen een backoffice medewerker kan wijzigen aanbrengen.
  • Geen toegang
    Wanneer de gebruiker klikt op de betreffende functionaliteit zal Yuki geen toegang geven tot de betreffende functie. Het is voor de gebruikers dus niet mogelijk de functie te bekijken en/of wijzigingen aan te brengen.