Als je net een domein hebt aangemaakt, kom je na het openen van het domein in het BO scherm terecht. Onder Bedrijven vind je alle administraties binnen je domein. Klik vervolgens op > links voor de desbetreffende administratienaam om de gegevens van de administratie in te stellen.

Om de gegevens aan te vullen of te wijzigen, klik je linksboven op het potloodje.

Op dit tabblad vul je de relevante gegevens rond belastingen in zoals belastingnummers en instellingen voor de btw-aangiften en intracommunautaire aangifte.

Btw-aangifte

• Geef aan of de onderneming al dan niet btw-plichtig is. Zo niet, dan worden alle facturen zonder aftrek van btw in de kosten of omzet geboekt.
  • Geef aan wie de feitelijke btw-aangifte doet
    • Mijn accountant:  het kantoor dient de btw-aangifte namens de klant in.
    • Ikzelf: de klant wenst de btw-aangifte zelf in te dienen.
  • Geef aan met welke frequentie de btw-aangifte ingediend moet worden:
    • Jaarlijks
    • Per kwartaal
    • Maandelijks
  • Geef aan met welke frequentie de ICP-aangifte ingediend moet worden
    • Jaarlijks
    • Per kwartaal
    • Maandelijks
  • Geef aan dat de IC aangifte automatisch meegestuurd kan worden. Dit zal standaard aangevinkt staan en betekent dat Yuki ook een (aparte) XML bestand zal genereren voor de intracommunautaire aangifte.