LET OP! Voor de koppeling met Teamleader is de functionaliteit "Yuki factuur" nodig. Deze zit inbegrepen vanaf de bundel "Small" (of hoger).

Met Teamleader wordt het opvolgen van klanten, facturen en projecten kinderspel.. Door de realtime link met Yuki zullen je facturen steeds up-to-date in Yuki zitten, en zal je ook de betaalstatus van de facturen automatisch in Teamleader kunnen opvolgen.

Hoe werkt de koppeling?

Van zodra de koppeling gelegd is, zullen alle facturen éénmaal per nacht automatisch doorgestuurd worden. Daarnaast zal ook voor elke openstaande factuur de betaalstatus gecontroleerd worden. Dit kan ook vaker gebeuren, door manueel de koppeling te laten lopen in Teamleader. Dit zal precies hetzelfde doen als de automatische synchronisatie en dus de facturen die nog niet doorgestuurd waren doorsturen, en voor alle onbetaalde facturen de betaalstatus gaan controleren in Yuki.

Elke keer er een synchronisatie plaatsvindt, gebeuren er minstens twee API calls. Hierbij tel je ook nog het aantal facturen dat doorgestuurd worden en dan heb je het effectieve aantal calls.

LET OP! Het aantal toegelaten calls per dag heeft betrekking op alle gelegde koppelingen voor een domein. Indien het Yuki domein ook gekoppeld is met andere software bijvoorbeeld voor de synchronisatie van verkoopfacturen of kastransacties (bv. Silverfin, Lightspeed, Shopify ...) dan zullen deze ook meetellen.

Hoe activeer je de koppeling?

Zorg er eerst voor dat je volgende zaken bij de hand hebt:

• Toegang tot je Teamleader account.

• Yuki API sleutel (zie Hoe leg ik een koppeling?

• De Yuki Factuur functionaliteit / minstens bundel "Small"

Daarna kan je inloggen in Teamleader. Na het inloggen klik je rechts bovenaan op jouw naam, en selecteer Integraties om naar de Teamleader Marketplace te navigeren.

In het menu dat je te zien krijgt kies je links voor "Boekhouding" en vervolgens voor "Yuki" of zoek je in de zoekbalk naar Yuki.

Vervolgens vul je de Administratie-ID en API-sleutel vanuit je Yuki domein in. Waar je deze gegevens kan ophalen vind je op de pagina "Hoe leg ik een koppeling?". Ook vul je de begindatum in vanaf wanneer je verkoopfacturen doorgestuurd moeten worden.

Wanneer je ten slotte klikt op "Administratie verbinden" heb je de koppeling succesvol gelegd!

Nadien zie je onderstaand scherm en kan je hier je grootboekrekeningen en automatische synchronisatie instellen.

Proficiat, de koppeling tussen Teamleader en Yuki werd succesvol gelegd!

Tips & tricks

• Je kan gemakkelijk nakijken of je verkoopfacturen zijn doorgezet naar Yuki. Je vindt deze terug onder de Yuki Postbus > Historie. De symbooltjes met de wereldbol duiden op documenten die zijn aangeleverd met een koppeling via de webservice.

• Krijg je de foutmelding ‘The domain is not licensed for this functionality’? Controleer dan of Yuki Factuur geactiveerd staat of je minstens een bundel "Small" hebt geactiveerd.

• Krijg je de foutmelding ‘Daily limit exceeded for this domain’ dan betekent dit dat je het aantal API calls voor dit domein hebt overschreden. Elk domein heeft 1000 gratis API calls. Wanneer er verschillende koppelingen gelegd zijn (Silverfin, lightspeed, Teamleader, etc.) tellen de API calls van al deze koppelingen mee voor het totaal van 1000 calls. Vooral rapportage softwares kunnen het aantal calls exponentieel doen toenemen. We raden daarom aan om manuele synchronisaties van rapportage tools zoveel mogelijk te vermijden. Stel de synchronisatie ook niet uit tot het einde van een btw periode, start hier op tijd mee.

Kostprijs

Vanuit Yuki heb je voor de koppeling met Teamleader minstens de functionaliteit Yuki Factuur (€10) of een bundel "Small" (of hoger) nodig (vanaf €20). Mocht je een groot aantal facturen hebben, kan het zijn dat je boven de limiet van het gratis aantal calls gaat (1000 per dag). Bekijk de tabel hieronder om te controleren in welke categorie je valt.

Webservice calls per domein

Over periode

Kosten per maand

Tot 1.000 calls

Per dag

Gratis

1.001 tot 5.000 calls

Per dag

€ 10,-

5.001 tot 10.000 calls

Per dag

€ 100,-

Vergeet natuurlijk ook niet dat Teamleader zelf geld kost. Om te weten wat hun prijzen zijn, neem je best rechtstreeks contact met Teamleader op.

Handige links

• Helppagina Teamleader - Yuki.

https://support.teamleader.eu/en/support/solutions/articles/7000020089-how-to-how-do-i-connect-yuki-to-teamleader-