Yuki heeft in een samenwerking met de ING een service ontwikkeld om het nog gemakkelijker te maken om je boekhouding dagelijks bij te werken. De service voorziet erin dat Yuki namens jou elke ochtend de laatste banktransacties bij de bank ophaalt en ze klaar zet voor verwerking door de backoffice. 


Wat is het?

 • Rekeningafschriften kunnen dagelijks automatisch worden opgeladen in Yuki. Dit betekent dat er voor deze rekeningen geen derde partij nodig is om de afschriften dagelijks bij te werken en in Yuki op te laden.

 • Bij het gebruik van de Betaalfunctionaliteit, hoeft de klant zijn betaalbestanden die in Yuki worden gegenereerd, niet meer te downloaden om nadien te uploaden in de ING HomeBank. Van zodra een betaalbestand is aangemaakt in Yuki, kan de klant kiezen voor de optie 'Aanleveren aan bank' en wordt het betaalbestand integraal klaargezet in de ING online omgeving.

 • Vervolgens kan je voor de aangemaakte betaalbestanden in je Business'Bank via het menu klikken op "Dagelijks bankieren", van hieruit verder gaan naar de juiste rekening en daar klikken op "Betaalbestanden". De bestanden kunnen worden teruggevonden onder "Te tekenen enveloppen". Om dit proces te voltooien heb je een ING Card Reader nodig.Zo vraag je de koppeling aan
Indien de klant een ING rekening actief heeft, ziet hij onderstaande banner in Yuki. In de pagina die erachter hangt kan hij de hele flow volgen:


 • Er moeten twee mandaten (voor het ontvangen van de afschriften en voor voor het aanleveren van betaalbestanden) ingevuld en ondertekend worden door de ondernemer (zie bijlage)

  Doorloop voor elk formulier de volgende stappen:
  - Vul het formulier in, waarbij in stap 3 enkel de eerste mogelijkheid wordt aangevinkt
  - formulier tekenen, scannen en dan mailen naar support@yuki.be

 • Tegelijkertijd dient de ondernemer dit aan de accountant mee te delen, zodat de module in de Yuki store kan worden geactiveerd.

 • Nadat de module ING Business Connect geactiveerd is let je er zeker op dat in de gegevens van de bank het veld "Betaalbestanden aanleveren toegestaan" aangevinkt is. Dit vind je door naar de bankrekening te gaan en op het potloodje te klikken.

 • Binnen enkele weken is de functie actief. LET OP, dan hoef je de banken niet langer via een derde partij in Yuki te laten schieten.
De ondernemer dient een ING Business bank account te bezitten, hiervoor vraagt ING een jaarlijkse bijdrage van 50 EUR. ING biedt hiermee volgende voordelen:

 • Mogelijkheid tot aanleveren van betaalbestanden;
 • Mogelijkheid tot het dagelijks afhalen van CODA bankbestanden.


Belangrijk: Het is noodzakelijk dat u beschikt over een ING Business Premium account. Enkel zo kan de connectie tussen ING en Yuki volledig gelegd worden.