Wat is een API?

Een application programming interface (API) is verzameling programmeeropdrachten (vaak ook als interfaces aangeduid) die de functies van een programma aanroepen. Het is een methode die het mogelijk maakt om twee programma's met elkaar te laten communiceren.

Deze API maakt het dus mogelijk om applicaties/diensten van externe partijen informatie met Yuki uit te laten wisselen op de domeinen waarin je toegangsrechten hebt.

AANDACHT!

Voor jouw veiligheid verbetert Yuki vanaf 1 april 2019 haar SOAP-webservices beveiliging.

Onze koppelingen zullen dan enkel verbindingen met beveiliging TLS 1.2 en hoger accepteren. Dit levert voor de meeste koppeling implementaties (dit is voor applicaties die verbonden zijn met Yuki om data te versturen of op te halen) geen problemen op. Heb je toch vragen of twijfel je? Contacteer dan even je software partner, deze kan je zeker helpen. Bij verdere vragen kan je software partner een e-mail sturen naar koppelingen@yuki.be .

Wat kan ik met de Yuki API?

• Financiële monitor grafieken op je intranet webpagina's plaatsen
  • Financiële rapportages ophalen zoals de openstaande posten en het huidige saldibalans
  • Aanmaken van verkoopfacturen
  • Aanmaken van diverse posten
  • Ophalen en aanleveren van documenten
  • Zoeken in het archief
  • Importeren van kastransacties

Financiële monitor widgets

De financiële monitor biedt diverse grafieken aan ten aanzien van de financiële gegevens in Yuki. Yuki stelt deze grafieken beschikbaar als widgets zodat deze bijvoorbeeld op een eigen intranet getoond kunnen worden.

Beschikbare webservices

Op dit moment zijn er zeven webservices beschikbaar. Deze webservices bevatten één of meerdere methodes voor de uitwisseling van informatie:

LET OP!

Bij het aanleveren van verkoopfacturen vanuit een Webshop (via de Sales webservice) moet aandacht worden besteed aan de grootboekrekening en de prijzen.

Kosten Yuki webservices

Op dit moment bieden wij onze webservices aan op basis van een staffel met een maximum aantal webservice calls per dag per domein.

Webservice calls per domein
 Over periode
 Kosten per maand
 Tot 1.000 calls
  Per dag
Gratis
 1.001 tot 5.000 calls
 Per dag
 € 10,-
 5.001 tot 10.000 calls
 Per dag
 € 100,-

Bij onrechtmatig gebruik van onze webservices kunnen wij de toegang tot onze API blokkeren.