Je kan in Yuki een totaaloverzicht van een verkoopartikel bekijken. De volgende zaken worden hierin weergegeven:

• gegevens van het artikel

• prijslijst(en) waaraan het artikel is toegevoegd

• prijsovereenkomst(en) met klanten voor het artikel

• kengetallen van het artikel

• omzet per maand

• omzet per jaar

• laatste facturen

• top verkopen.

Vanuit dit totaaloverzicht kan:

• de omschrijving van het artikel worden vertaald.
  • de prijshistorie van een artikel worden bekeken en bewerkt
  • een artikel aan een prijslijst worden toegevoegd
  • een prijsovereenkomst bij een artikel worden vastgelegd.

Open de Verkoop bol, klik op Verkoopartikelen en klik vervolgens op de omschrijving van het artikel waarvan je het totaaloverzicht wilt bekijken en/of bewerken.

Artikelgegevens

Klik op de knop Bewerken om de getoonde gegevens van het artikel te bewerken.

Wanneer je een Engelse of Franse factuur wilt versturen voor een artikel kan je hier de omschrijving van het artikel vertalen door te klikken op de wereldbol achter het veld 'Omschrijving'.

Tags

Aan een verkoopartikel kan je één of meerdere tags koppelen zodat het verkoopartikel makkelijk te identificeren en terug te vinden is in Yuki.

Afbeelding

Het is mogelijk om vanuit je harde schijf een afbeelding op te laden en te koppelen aan het verkoopartikel.

Prijslijsten

In Yuki worden alle aangemaakte verkoopartikelen toegevoegd aan de standaard prijslijst. Een artikel kan echter aan meer dan één prijslijst zijn toegevoegd.

Hier zie je een overzicht van alle prijslijsten waaraan het artikel op dit moment is aan gelinkt.

Artikel aan prijslijst toevoegen

Om het artikel aan een prijslijst toe te voegen, klik je op de knop Voeg artikel toe aan een prijslijst.

Prijshistorie bekijken en bewerken

Om de prijshistorie van een artikel te bekijken, klik je op de omschrijving van de desbetreffende prijslijst.

Prijsovereenkomsten

Bij prijsafspraken met klanten, kan je een prijsovereenkomst gebruiken. In dit overzicht zal je een lijst van alle prijsovereenkomsten met klanten kunnen bekijken die op dit moment voor het artikel zijn vastgelegd.

Prijsovereenkomst vastleggen

Om een nieuwe prijsafspraak met een klant voor dit artikel toe te voegen, klik je op de knop Leg nieuwe prijsovereenkomst vast.

Kengetallen van het artikel

De volgende kengetallen van het artikel worden getoond:

• Omzet: het gefactureerde bedrag (omzet) over de laatste 12 maanden.
  • Aantal verkocht: het aantal dat is verkocht is geweest over de laatste 12 maanden.

• Te factureren bedrag: het totaalbedrag van de facturen die nog verstuurd moeten worden naar je klanten.

Omzet per maand

In deze grafiek zie je de gefactureerde bedragen van de laatste 12 maanden. Door met je muis over de grafiek te bewegen kan je van een specifieke maand het totaalbedrag van de gefactureerde facturen met dit verkoopartikel van dit jaar en het vorige jaar bekijken.

Omzet per jaar

In deze grafiek zie je de gefactureerde bedragen van alle jaren waarin het artikel is verkocht. Door met je muis over de grafiek te bewegen, kan je van een specifiek jaar het totaalbedrag van de gefactureerde facturen bekijken.

Laatste facturen

Hier zie je een lijst van de laatste facturen die voor dit artikel aan je klanten zijn verstuurd.

Top verkopen

De tot verkopen toont een lijst van je klanten met de hoogste omzet (gefactureerde bedragen) voor dit specifiek verkoopartikel