Zodra een verkoopartikel wordt toegevoegd aan een prijslijst óf de artikelprijs (in- of exclusief btw), éénheid en/of het btw-percentage wordt gewijzigd kun je bij het desbetreffende artikel de prijshistorie bekijken.

LET OP!

Alleen de startdatm van de prijswijziging(en) wordt automatisch ingevuld en verwerkt in de prijshistorie van het desbetreffende artikel.

Vanuit dit scherm kun je:

• een nieuwe prijs vanaf een bepaalde datum invoeren
  • een oude prijs tot een bepaalde datum invoeren
  • het btw-percentage wijzigen.

Ga naar de Verkoopbol, klik links in je scherm op Verkoopartikelen en klik vervolgens op de omschrijving van het artikel waarvan je de prijshistorie wilt bekijken.

Klik onder de kop Prijslijsten op de omschrijving van de prijslijst.

Hier zie je o.a. de einddatum van de oude prijs en de startdatum van de nieuwe prijs van het artikel.

Nieuwe artikelprijs vanaf bepaalde datum

Om voor het artikel een nieuwe prijs vanaf een bepaalde datum te gebruiken, klik je op de knop Voeg een nieuwe prijs toe.

Oude prijs tot een bepaalde datum

Om voor het artikel de oude prijs tot een bepaalde datum in te geven, klik je op de desbetreffende prijs. In het veld Geldig tot selecteer je de juiste einddatum.

Btw-percentage wijzigen

Om het btw-percentage van het artikel te wijzigen klik je op de desbetreffende prijs. In het veld Btw-percentage selecteer je het juiste btw-percentage.