Alle aangemaakte verkoopartikelen worden automatisch toegevoegd aan de standaard prijslijst. Dit is een prijslijst exclusief btw. Er kunnen meerdere prijslijsten worden aangemaakt voor bijvoorbeeld verkoop aan zowel particulieren als bedrijven etc.

Een verkoopartikel of een nieuwe artikelprijs (vanaf een bepaalde datum óf een oude prijs tot een bepaalde datum) kan altijd worden toegevoegd aan een specifieke prijslijst.

Open de Verkoop bol, klik op Verkoopartikelen en vervolgens op de omschrijving van het desbetreffende verkoopartikel.

Klik op de knop Voeg artikel toe aan een prijslijst om het artikel aan een prijslijst toe te voegen.

Artikel- of prijsgegevens invoeren

De gegevens van het artikel of de artikelprijs kunnen in de hieronder beschreven velden worden ingevoerd. Na het invullen van de gegevens klik je op de knop Bewaren om het artikel of de nieuwe artikelprijs toe te voegen aan de geselecteerde prijslijst.

Prijslijst (indien er meerdere prijslijsten aanwezig zijn)

Als je diverse prijslijsten hebt aangemaakt, kun je hier aangeven aan welke prijslijst je dit artikel wilt toevoegen. Een artikel kan later altijd aan meerdere prijslijsten toegevoegd worden.

Geldig vanaf

Geef aan vanaf welke datum de prijs geldig is in deze prijslijst.

Geldig tot

Geef aan tot welke datum de prijs geldig is in deze prijslijst.

Btw-percentage

Selecteer het correcte btw-percentage.

Prijs

Voer hier de nieuwe prijs in.