Voordat je verkoopfacturen gaat aanmaken en versturen naar je klanten moeten eerst de verkoopartikelen worden toegevoegd.

In de Verkoop bol kan je via Verkoopartikelen een nieuw verkoopartikel toevoegen door te klikken op de knop Nieuw verkoopartikel. Deze zal toegevoegd worden aan de standaard prijslijst Indien er met meerdere prijslijsten gewerkt wordt, kan een ander prijslijst worden ingevuld bij het aanmaken van een verkoopartikel

Om een verkoopartikel te bewaren en direct weer een nieuw verkoopartikel toe te voegen klik je op de optie Bewaren en nieuw onsder de knop Bewaren

Artikelgegevens invoeren

De gegevens van het artikel kunnen in de hieronder beschreven velden worden ingevoerd.Na het invullen van de gegevens klik je op de knop Bewaren om het artikel toe te voegen.

Omschrijving (verplicht)

Dit is de omschrijving die zichtbaar zal zijn op de factuur. De omschrijving kan tijdens het aanmaken van de factuur nog worden aangepast. Het is ook mogelijk de Engelse of Franse omschrijving in te voeren door te klikken op de wereldbol achter dit veld. Deze vertaling zal gebruikt worden indien er gekozen wordt voor een Engelse of Franse lay-out.

Indien er wordt gekozen voor een Engelse, Franse of Spaanse factuur lay-out zal deze omschrijving worden gebruikt.

Referentie

De referentie is de artikelcode. Deze kan gebruikt worden om te zoeken naar het artikel of om ze snel in te kunnen voeren. De referentie kan niet op de factuur getoond worden. Bij gebruik van UBL voor de verkoopfacturen, zal de referentie worden opgeslagen in het 'Sellersitemidentification' veld.

Grootboekrekening (verplicht)

Vul hier in op welke grootboekrekening de omzet van dit artikel door Yuki geboekt moet worden. Stem dit altijd af met de accountant

Prijslijst

Selecteer hier de prijslijst waaraan het verkoopartikel moet worden toegevoegd. Indien dit leeg blijft, zal Yuki dit toevoegen aan de Standaard prijslijst.

Verkoopprijs (verplicht)

Hier vul je de standaard verkoopprijs van het artikel in. Afhankelijk van de instellingen van de prijslijst waarin het verkoopartikel wordt opgenomen, zal dit de prijs inclusief of exclusief zijn dat ingevuld dient te worden. Standaard is de prijslijst exclusief btw, dus is ook de prijs die je hier invult exclusief btw.

Leverancier

Selecteer hier de externe leverancier waar het artikel wordt aangekocht.

Btw-percentage

Vul hier in welk btw-percentage normaal gesproken op dit artikel van toepassing is. Stem dit altijd af met de accountant.

Standaard tekstregel

Deze wordt gebruikt om de tekstregel te vullen als het artikel wordt geselecteerd in een verkoopfactuur.

Notities

In dit veld kan je eventueel interne notities over het artikel vastleggen.