Vanuit de Verkoop bol kan je een nieuwe factuur aanmaken door links in het menu te klikken op Verkoopfacturen en vervolgens op de knop Nieuwe factuur.

Doorloop de volgende stappen om een nieuwe verkoopfactuur aan te maken en indien gewenst direct te versturen naar je klant:

• Voer de factuurgegevens in

• Voeg één of meer factuurregels (artikelen) toe

• Voeg, indien nodig, aanvullende informatie toe

• Voeg, indien gewenst, een bijlage toe aan de factuur vanaf jouw computer of vanuit het archief in Yuki
  • Voeg, indien nodig, notities toe
  • Bewaar de factuur als een conceptfactuur of zet de factuur klaar voor verzending naar de klant

• Wijzig, indien nodig, de factuurdatum en/of de verzendwijze

• Verwerk de factuur in de administratie (na het bekijken van het schermvoorbeeld).

De verkoopfactuur kan na het controleren van de factuurdatum en de verzendwijze verwerkt worden in de administratie en verstuurd worden naar de klant door te klikken op de knop Verwerken. Deze zal vervolgens in het overzicht Verstuurde facturen terechtkomen.

Afhankelijk van de verzendwijze wordt de factuur:

• verstuurd per gewone post
    Na het verwerken van de factuur kan de factuur worden gedownload of afgedrukt.
  • verstuurd per e-mail
  • niet verstuurd.

Om het vorige scherm weer te openen, klik je op de knop Annuleren.

Schermvoorbeeld bekijken

Om eerst een schermvoorbeeld te bekijken van de factuur die je wilt gaan verwerken, klik je op de knop Schermvoorbeeld

Vanuit het schermvoorbeeld kan de factuur ook direct in de administratie worden verwerkt.