Vanuit de Verkoop bol kan je een nieuwe factuur aanmaken door links in het menu te klikken op Verkoopfacturen en vervolgens op de knop Nieuwe factuur.

Doorloop de volgende stappen om een nieuwe verkoopfactuur aan te maken en indien gewenst direct te versturen naar je klant:

• Voer de factuurgegevens in

• Voeg één of meer factuurregels (artikelen) toe

• Voeg, indien nodig, aanvullende informatie toe

• Voeg, indien gewenst, een bijlage toe aan de factuur vanaf jouw computer of vanuit het archief in Yuki
  • Voeg, indien nodig, notities toe
  • Bewaar de factuur als een conceptfactuur of zet de factuur klaar voor verzending naar de klant

• Wijzig, indien nodig, de factuurdatum en/of de verzendwijze

• Verwerk de factuur in de administratie (na het bekijken van het schermvoorbeeld).

Door de klikken op de knop Klaar om te verwerken zal onderstaande scherm verschijnen waarbij het mogelijk is om de gegevens in de hieronder beschreven velden te wijzigen.

Factuurdatum

De getoonde factuurdatum is altijd de datum van vandaag. Selecteer hier indien nodig een andere factuurdatum.

Verzendwijze

In dit veld wordt de verzendwijze, zoals die is vastgelegd bij de klant, automatisch ingevuld. Is er echter bij de klant geen verzendwijze vastgelegd dan wordt de verzendwijze gehanteerd die bij de factuurinstellingen is meegegeven.

Wijzig, indien nodig, de verzendwijze van de verkoopfactuur:

• Per e-mail versturen: vul het e-mailadres van de klant in. Als er geen e-mailadres bekend is, wordt de factuur niet verwerkt.

• Per post versturen:  de factuur kan na verwerking direct worden afgedrukt en/of gedownload.

• Factuur niet versturen per e-mail: de factuur wordt wel in de administratie verwerkt maar niet verzonden naar je klant.

Om het vorige scherm weer te openen klik je op de knop Annuleren.