In Yuki kan je een overzicht raadplegen van alle verkoopfacturen die in zijn geheel of gedeeltelijk nog niet betaald of gedomicilieerd werden.

Vanuit deze werklijst:

• kan je voor het versturen het herinneringsniveau van de herinneringen of aanmaningen nog wijzigen
  • kunnen handmatig herinneringen en aanmaningen worden verstuurd
  • kunnen facturen waarvoor nog navraag- of uitzoekwerk moet worden gedaan in behandeling worden gezet.

Via de Verkoop bol klik je op Verkoopfacturen en vervolgens selecteer je de werklijst Te herinneren facturen.

In elke werklijst en overzicht kan de weergave worden aangepast en kunnen de getoonde gegevens worden gefilterd.

Weergave en filtering

Deze lijst kan standaard worden gefilterd op ‘Creditfactuur’, ‘Achterstallig’, ‘Gedeeltelijk betaald’ en ‘Status’ door deze tags via de filterbalk toe te voegen.

Bij gebruik van de tag ‘Status’ kan het filter verder worden gespecificeerd naar ‘Onbetaald’ of ‘Gedeeltelijk betaald’

Standaard worden de volgende kolommen getoond: ‘Factuurnr.’, ‘Relatie’, ‘Onderwerp’, ‘Factuurdatum’, ‘Vervaldatum’, ‘Btw-bedrag’, ‘Bedrag’ en ‘Status’. Het is ook mogelijk om extra kolommen toe te voegen.

Om het herinneringsniveau van de al verstuurde herinneringen te bekijken, kan je de kolom ‘Niveau’ toevoegen en daarop filteren. Het is ook mogelijk om te filteren op Valuta indien de Vreemde valuta module geactiveerd is in de Yuki store.

Door te dubbelklikken op een klantnaam in de kolom 'Relatie' kan je van de klant het totaal openstaande bedrag van de onbetaalde facturen te bekijken.

LET OP!

Wanneer er voor een factuur een Nederlandse, Engelse, Franse of Dutise factuur lay-out is gebruikt, verschijnt de kolom 'Taal' in het bovenstaande overzicht.

Facturen in behandeling zetten

Selecteer één of meer facturen waarvoor nog navraag- of uitzoekwerk moet worden verricht en klik vervolgens op de optie Verplaats naar facturen in behandeling onder de knop Herinneren. De facturen verdwijnen uit de werklijst Te herinneren facturen en komen in de lijst Facturen in behandeling terecht.