Wanneer je bij verkoopinstellingen in het veld Verzendmethode hebt aangegeven dat alle verkoopfacturen per e-mail of waar mogelijk per e-mail moeten worden verzonden en je meerdere verkoopfacturen tegelijkertijd verwerkt, worden ze automatisch per e-mail naar je klant verstuurd (mits deze een e-mailadres heeft).

Ga naar de knop Verkoop , klik op Facturen en selecteer vervolgens  de werklijst Te verzenden facturen.

Selecteer één of meer facturen die je per e-mail wilt versturen naar je klanten.

Door te klikken op de knop Verwerken heb je eerst nog de mogelijkheid om nog enkele instellingen te controleren en/of te wijzigen:

• De getoonde factuur lay-out is vastgelegd bij de factuurinstellingen. Selecteer hier indien nodig een andere factuur lay-out.
  • De getoonde factuurdatum is altijd de datum van vandaag. Selecteer hier indien nodig een andere factuurdatum.
  • Klik op Schermvoorbeeld om te controleren of de facturen er correct uitzien. Selecteer indien nodig een andere factuur lay-out.

Klik op Verwerken om de facturen te verwerken in de administratie en te versturen per e-mail.

LET OP!

De begeleidende tekst die met de e-mail wordt verstuurd, kan worden aangepast bij de factuur lay-out.