Wanneer je bij de factuurinstellingen in het veld Verzendmethode hebt aangegeven dat alle verkoopfacturen per gewone post moeten worden verzonden en je meerdere verkoopfacturen tegelijkertijd verwerkt, kunnen deze nadien worden afgedrukt om vervolgens te post te versturen.

Ga naar de Verkoop knop, klik op Facturen en selecteer vervolgens  de werklijst Te verzenden facturen.

Selecteer één of meer facturen die je per post wilt versturen naar je klanten.

Door te klikken op de knop Verwerken heb je eerst de mogelijkheid om nog enkele instellingen te controleren en/of te wijzigen:

• De getoonde factuur lay-out is vastgelegd bij de factuurinstellingen of is klantspecifiek ingesteld in het klantenfiche. Selecteer hier indien nodig een andere factuur lay-out.
  • De getoonde factuurdatum is altijd de datum van vandaag. Selecteer hier indien gewenst een andere factuurdatum.
  • Klik op Schermvoorbeeld om te controleren of de facturen er correct uitzien. Selecteer indien nodig een andere factuur lay-out.

Klik op Verwerken om de facturen te verwerken in de administratie om vervolgens af te drukken en te versturen per post..

LET OP!

Alle facturen die per post worden afgeleverd komen na de verwerking in een zogenaamd PDF batch-printbestand terecht. Dit PDF bestand wordt bewaard in de ordner 'Verkoop' met de naam 'Verkoopfacturen printbestand [datum] [tijd]'.